20. oktober 2021
Politikere fra fem af byrådets partier deltog i den cykeltur, som Cyklistforbundet i Roskilde havde arrangeret for at udpege steder i byen, hvor forholdene for cyklister kan forbedres. Foto: John Ø. Jensen
Politikere fra fem af byrådets partier deltog i den cykeltur, som Cyklistforbundet i Roskilde havde arrangeret for at udpege steder i byen, hvor forholdene for cyklister kan forbedres. Foto: John Ø. Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politikere på to hjul fik udpeget farlige steder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikere på to hjul fik udpeget farlige steder
Roskilde - 13. oktober 2021 kl. 11:06

Den lokale afdeling af Cyklistforbundet havde tirsdag inviteret partierne i Roskilde Byråd på en cykeltur.

arrow Læs også: Cyklist alvorligt skadet: Påkørt bagfra af knallert

Fem partier stillede med repræsentanter. Det var Anne Marie Wulff Hedenborg og Troels Toft fra Socialdemokratiet, Tina Boel fra SF, Karsten Lorentzen fra Dansk Folkeparti, Jeppe Trolle fra de Radikale og Åge Skovrind fra Enhedslisten. Fra Cyklistforbundet deltog fire medlemmer fra bestyrelsen.

Ubehagelige brosten

Cykelturen begyndte på Stændertorvet, hvor formand for Cyklistforbundet i Roskilde, Susanne Olsen, udtrykte ønske om en bedre belægning på vejene omkring torvet, da brostenene ikke er rare at cykle på.

Turen gik derefter ad Algade til Universitetsstien. Her fik politikerne vist eksempler på problemer med oversigtsforhold for cyklister i en række sving.

Ruten gik herefter tilbage ad Universitetsstien, og det næste sted, der blev set nærmere på, var minirundkørslen for enden af Dronning Margrethes Vej/Sankt Ols Gade. Rundkørslen er farlig for cyklisterne, mener Cyklistforbundet, blandt andet fordi mange billister kører hen over rundkørslen, som om det var et kryds og ikke en rundkørsel. En løsning kunne her være at etablere et lysreguleret kryds i stedet for rundkørslen.

Farlige kryds

Krydset Bondetinget/Blågårdsstræde var også med på turen. Billister, der kører ud fra Bondetinget, har dårlige oversigtsforhold, hvilket cyklister, der kører ad Blågårdsstræde i retning af havnen, oplever som en alvorlig trussel.

Sidste stop var rundkørslen Møllehusvej/Helligkorsvej/Fælledvej. Her blev der talt om de tiltag, der er taget fra kommunen for at forbedre sikkerheden i rundkørslen.

Her sluttede cykelturen, og Cyklistforbundet håber, at politikerne fik et indtryk af de muligheder, der er for at forbedre forholdene for cyklisterne i Roskilde.

arrow El-cyklist blev indlagt efter højresvingsuheld
09. august 2021 kl. 17:12 Opdateret: kl. 13:48
arrow Ulykke: Hovedet i asfalten uden cykelhjelm
29. juli 2021 kl. 13:32 Opdateret: kl. 14:14
Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk