19. november 2017
Når Roskildes borgmester Joy Mogensen (S) modtager ytringer af truende karakter, er der en overvægt af mandlige afsendere. Hvis hun føler, de går over grænsen, bliver de meldt til politiet. Foto: Anders Ole Olsen
Når Roskildes borgmester Joy Mogensen (S) modtager ytringer af truende karakter, er der en overvægt af mandlige afsendere. Hvis hun føler, de går over grænsen, bliver de meldt til politiet. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politiet: Skærpende når det er en politiker der bliver truet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiet: Skærpende når det er en politiker der bliver truet
Roskilde - 20. oktober 2017 kl. 19:33
Af Mariann Sofiasdottir
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når politiet modtager anmeldelser om trusler mod en politiker, sker der det samme, som hvis en »almindelig« borger anmelder. Men sigtelsen er forskellig.

arrow Læs også: Borgmester: Jeg prøver at se bagom truslerne

- Der er ingen forskel på at blive truet, men i en sigtelse er det en skærpende omstændighed, når truslen drejer sig om en politiker, som bliver truet i forhold til sit politiske virke, hvad enten truslen kommer i en arbejdsrelateret situation eller i fritiden, siger Carsten Andersen, der er kommunikationsansvarlig i Midt- og Vestsjællands Politi.

Han tilføjer, at det er bestemt ikke hverdagskost, at politiet modtager anmeldelser om trusler fra lokalpolitikere.

- Hver gang vi modtager er anmeldelse af en trussel, laver vi en vurdering af, hvem der har afsendt truslen, og hvad den specifikt drejer sig om. Er det person, som ikke har truet andre før, så vurderer vi med stor sandsynlighed truslen anderledes, end hvis det er drejer sig om en person, der er kendt af politiet for lignende forhold, siger Carsten Andersen.

Politiet sender anmeldelsen fra en politiker videre til PET, som registrerer alle anmeldelser af trusler fra politikere særskilt.

Rundt omkring i landet er der i år afsagt flere domme for trusler af politikere. Blandt andre blev en 72-årig mand fra Mors i januar idømt 30 dages betinget fængsel for at true de radikale politikere Jens Rohde og Morten Østergaard. Ifølge Nordjyske skrev han, at de ville være de første i rækken, når rebene skulle findes frem.

I august blev 17-årig mand idømt 20 dages betinget fængsel for at skrive »Vil du godt dø?« i en privat Facebook besked til den konservative politiker Mai Mercado.

I september fik en ung kvinde 60 dages fængsel for blandt andet at skrive, at Mai Mercado var et arrogant politikersvin, som burde blive sendt til Syrien, så hun kunne få som fortjent, og at hun heller ikke skulle føle sig sikker på gaden med sit lille, skrøbelige barn, skriver TV2 Fyn.

arrow Roskildensere behandler byrødderne godt
20. oktober 2017 kl. 08:14 Opdateret: kl. 08:14
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk