18. januar 2021
Flere anmeldelser om vold er ikke et udtryk for, at Roskilde Festival var mere voldsom end sine forgængere, vurderer politiet. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Flere anmeldelser om vold er ikke et udtryk for, at Roskilde Festival var mere voldsom end sine forgængere, vurderer politiet. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politiet: Intet alarmerende i »bloddryppende« festival

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiet: Intet alarmerende i »bloddryppende« festival
Roskilde - 08. juli 2019 kl. 13:48
Af Steen Østbjerg

Helt overordnet er det politiets opfattelse, at Roskilde Festival har været rolig.

arrow Læs også: Festival blev kimet ned af nervøse Travis Scott-fans

- Jeg synes ikke, det er alarmerende, hvad vi har set, når man tænker på, at der er holdt otte dages havefest med 130.00 deltagere, siger Charlotte Tornquist fra Midt- og Vestsjællands Politi.

På papiret blev Roskilde Festival ellers årtiets mest bloddryppende. Antallet af anmeldelser om vold under festivalen er blevet opgjort til 35, dobbelt så mange som sidste år og en halv gang mere end det hidtidige rekordår, som var 2016.

Men det er kun på papiret, for de sager, der er blevet anmeldt, har for langt de flestes vedkommende ikke været alvorlige.

- Vi har fået flere anmeldelser om vold, ja, men det har været af knap så kvalificeret vold, som er opstået efter mindre uoverensstemmelser, hvor en er gået ind foran en anden i en kø eller er gået igennem en camp. Vi har set, at den slags konflikter hurtigt bliver optrappet, så det ender med, at der er en, der bliver udsat for vold, men vi har ikke set nogen overfald, siger Charlotte Tornquist fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Hun sammenligner mange af anmeldte voldsepisoder med vejvrede.

- Vi kan se en tendens til, at folk ikke har haft den samme tolerance over for hinanden, som de har haft tidligere, og at konflikterne er blevet optrappet til vold, og når vi skal evaluere årets festival sammen med Roskilde Festival, vil vi se på, om der er noget, vi i fællesskab kan gøre for at forebygge, at det sker, siger Charlotte Tornquist.

Samtidig med boomet i voldsanmeldelser har været færre anholdelser - det laveste antal siden 2011, lige som mængden af euforiserende stoffer, der er blevet beslaglagt, er dalet. Begge dele kan skyldes statistiske udsving, mener Charlotte Tornquist.

- Vi har haft den samme indsats som tidligere, og vi var foretaget mange visitationer, så faldet skyldes ikke, at vi har ligget på den lade side, men vi kan bare konstatere, at vi har fundet mindre i år. Til gengæld har vi fået flere anmeldelser om blufærdighedskrænkelse, og vi tror, det skyldes, at vi selv har opfordret til, at man anmelder det, hvis man føler sig udsat for noget, så der er større opmærksomhed på den slags, end der har været tidligere. Det er det, vi læser ud af tallene, siger Charlotte Tornquist.

arrow Dropfodsskinne er festival-hittegodskontorets juvel
09. juli 2019 kl. 04:28 Opdateret: kl. 13:29
arrow Roskilde Festival: Ændringer har fungeret godt
08. juli 2019 kl. 15:25 Opdateret: kl. 13:44
arrow Gæsterne har svinet mindre på årets Roskilde Festival
08. juli 2019 kl. 13:33 Opdateret: kl. 13:33
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk