6. august 2021
Mange Vindinge-forældre må i dag køre deres børn til institutioner andre steder i kommunen. Nu er der så budgetteret 1,6 millioner kroner til at opføre midlertidige pavilloner til udvidelse af Børnehuset Hjortkær, men nogle frygter, at de ikke står mål med behovet.
Mange Vindinge-forældre må i dag køre deres børn til institutioner andre steder i kommunen. Nu er der så budgetteret 1,6 millioner kroner til at opføre midlertidige pavilloner til udvidelse af Børnehuset Hjortkær, men nogle frygter, at de ikke står mål med behovet.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Poder i pavilloner: Midlertidig løsning i Vindinge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Poder i pavilloner: Midlertidig løsning i Vindinge
Opdateret 22. februar 2021 kl. 09:43
Roskilde - 22. februar 2021 kl. 09:41
Af Tomas Skov

- Min bekymring er, at en midlertidig løsning som en pavillon stadig står der 25 år senere, siger Dorthe Dalsgaard Jensen.

arrow Læs også: Skole står til udvidelse - børnehus må nøjes med pavilloner

Hun er mor til to i Børnehuset Hjortkær i Vindinge - en institution, som Roskilde Kommune i budgettet for 2021 har bevilliget 1,6 millioner kroner til. Pengene skal gå til en midlertidig udvidelse af Børnehuset, som skal stå færdig i august i år. På den baggrund har Dorthe Dalsgaard Jensen startet en underskriftindsamling på Facebook, som har resulteret i 132 underskrifter, og som hun sammen med en skrivelse har sendt til Skole- og Børneudvalget.

Permanent løsning

Hun giver her udtryk for sine bekymringer om den midlertidige løsning af pasningstilbuddet i Vindinge, som hun ikke mener står mål med behovet, samt for en række afledte bekymringer, så som indskrænkning af legepladsen, køkkenforhold og adgang til p-pladser.

- Det er mit ønske og håb, at man vil se på Vindinge som en helhed med de udfordringer, der er, så vi får en permanent løsning med en ny bygning - evt. et andet sted i Vindinge - i stedet for knopskydning med pavilloner, siger hun.

Drømmen om det lokale

Udover Toftebuen med 145 boliger sidste år henviser Dorthe Dalsgaard Jensen til de seks nye udstykninger i Vindinge Nord, som også vil bringe mange nye børnefamilier til byen.

- Jeg er med på, at der er et akut behov for en pasningsløsning her og nu. Men jeg er usikker på, om man fra forvaltningens side har medregnet de mange tilflyttere, siger hun.

Heri får hun moralsk og politisk opbakning fra det lokalt bosiddende medlem af byrådet, Gitte Simoni (O).

- Når man flytter til en landsby, har man en drøm om, at ens børn går i børnehave lokalt. Men det er ikke en optimal løsning med udvidelse med pavilloner. Vi skal have en varig og pædagogisk ordentlig løsning, så forældrene kan få det landsbyliv, familierne er flyttet herud for, siger hun.

Tilflyttere medregnet

Formand for Skole- og Børneudvalget, Jette Henning (S), understreger, at man fra kommunens side har prioriteret en løsning, der imødekommer behovet for daginstitutionspladser i Vindinge inden for en overskuelig tidshorisont. Samtidig sker udvidelsen af pladser i Vindinge på baggrund af den seneste kapacitetsredegørelse for dagtilbudsområdet for 2020.

- Vi har lyttet os til, at det er rigtigt vigtigt for forældrene, at de ikke skal tage fra Vindinge for at få passet deres børn, fx i Roskilde by, siger udvalgsformanden, som lægger vægt på, at kapacitetsredegørelsen tager afsæt i befolkningsprognosen for kommunen, og blandt andet baserer sig på boligudbygningsplanen - også for Vindinge.

Passer på millionerne

- Her ser det ud til, at behovet for pladser er for en kortere periode, hvilket er årsagen til, at der er lagt op til en midlertidig løsning i form af pavilloner i tilknytning til Hjortkær. Der kommer en ny prognose igen her til foråret, hvor vi helt bestemt vil se nøje efter, hvad den viser for Vindinge i de kommende år. Skulle det vise sig, at der er behov for at udvide kapaciteten i Vindinge permanent, må vi selvfølgelig tage hånd om det også. Men vi skal stå på et mere sikkert grundlag, før vi bruger 30-40 millioner kroner på at opføre en ny daginstitution, siger Jette Henning.

arrow To skoler bliver for små - én udbygning på bordet
05. maj 2021 kl. 17:03 Opdateret: kl. 15:42
arrow Byen vokser og vokser: Skole har ikke plads til eleverne næste år
03. april 2021 kl. 10:03 Opdateret: kl. 13:06
arrow Lokal politiker: Pavilloner til børn er bedst her og nu
22. januar 2021 kl. 13:54 Opdateret: kl. 11:56
Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk