21. januar 2021
Fire beboere og syv medarbejdere på Trekroner Plejecenter er blevet testet positive for covid-19. Foto: Kenn Thomsen
Fire beboere og syv medarbejdere på Trekroner Plejecenter er blevet testet positive for covid-19. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Plejecenter ramt af coronavirus: Beboere og personale testet positive

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Plejecenter ramt af coronavirus: Beboere og personale testet positive

Mindst fire beboere og syv medarbejdere på Trekroner Plejecenter i Roskilde er blevet testet positiv for coronavirus, oplyser Roskilde Kommune i en pressemeddelelse udsendt tirsdag aften.

Roskilde - 31. marts 2020 kl. 21:10
Af Lars Ahn Pedersen

Roskilde Kommune tog i weekenden kontakt til Region Sjælland, da der var mistanke om flere covid-19 smittede på plejehjemmet. På baggrund af rådgivning fra regionen besluttede man at teste samtlige beboere og personalet på det afsnit, hvor der var mistanke om covid-19. Enkelte beboere var testet for covid-19 inden weekendens afprøvning, og tre beboere med symptomer på covid-19 er i perioden op til testen døde uden at være testet.

arrow Læs også: Covid-19 rammer beboere på endnu et plejehjem

- Situationen på Trekroner Plejecenter er alvorlig og meget trist. Jeg følger den tæt. Selvom vi fra starten af marts har haft stor opmærksomhed på at undgå smittespredning, især på plejecentre, er coronavirus jo desværre ekstrem smitsom. Vi gør vores bedste og følger alle vejledninger fra sundhedsmyndighederne, og jeg oplever at medarbejderne går til opgaven med stærk faglighed og stor omsorg, siger borgmester i Roskilde Kommune, Tomas Breddam (S), i pressemeddelelsen.

Roskilde Kommune er i tæt dialog med Region Sjælland om at inddæmme smitten. Personale med smitte er sendt hjem indtil videre, og beboere med smitte isoleres efter sundhedsmyndighedernes retningslinjer. Personalet bruger værnemidler som anvist af sundhedsmyndighederne.

- Jeg er rigtig glad for samarbejdet med Region Sjælland. Netop for at sikre pleje af vores svage medborgere, er det vigtigt for os, at vores medarbejdere trygt kan gå på arbejde - både på Trekroner Plejecenter og alle vores øvrige plejecentre. Derfor har vi også ekstra fokus på værnemidler og hygiejne, så arbejdet kan foregå fagligt og sundhedsmæssigt forsvarligt, siger direktør for social, job og sundhed i Roskilde Kommune, Mette Heidemann.

På baggrund af de positive prøver fra weekendens test har man besluttet at teste alt personale, der har beboerkontakt på plejehjemmet. Testene forventes foretaget i løbet af tirsdag og onsdag.

arrow - Vi bliver ved med at gøre det, vi skal gøre
01. april 2020 kl. 12:57 Opdateret: kl. 12:36
arrow Alle retningslinjer fulgt på Covid-19-ramt plejecenter
01. april 2020 kl. 12:33 Opdateret: kl. 12:33
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk