20. april 2021
Jesper Vestergaard Jensen og sønnen Martinus valgte at bruge et par timer af søndagen på at samle affald ved Bolund og lidt nord derfra. Foto: Kristian Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

Jesper Vestergaard Jensen og sønnen Martinus valgte at bruge et par timer af søndagen på at samle affald ved Bolund og lidt nord derfra. Foto: Kristian Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Plastaffald er ikke kun fra skovsvin

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Plastaffald er ikke kun fra skovsvin
Roskilde - 23. april 2018 kl. 14:09
Af Kristian Jørgensen

- Jeg er bare så træt af alt det affald, der ligger heromkring.

arrow Læs også: Projekt Plastfri Roskilde Fjord stopper - men kampen mod skrald fortsætter

Så enkelt forklarer Anne Pia Molsted fra Jyllinge, hvorfor hun sammen med sine to børn er troppet op en søndag eftermiddag for at samle affald i et par timer langs Roskilde Fjord.

Som en del af den landsdækkende affaldsindsamling denne dag har projektet Plastfri Roskilde Fjord, søsat af miljøorganisationen Plastic Change med deltagelse af flere universiteter og virksomheder, fået frivillige til at gå langs store dele af fjorden.

Alt bliver samlet op, men hovedfjenden er alt det plastic, der bliver nedbrudt til mikroplast og udgør en trussel for fjorden og dens dyr.

Noget plastic havner i fjorden, fordi folk smider det ud af deres biler, men en del er endt der ved et uheld, fordi det er blæst væk fra en båd eller lignende.

En slem plastsynder er de haglskåle, der sidder inde i jægernes patroner, og som de i modsætning til selve patronhylsteret sjældent finder selv.

- Vi ved, at jægerne er klar over, at det udgør et problem. De samler selv plastic op, men dem kan de ikke finde. Haglskålen sidder inde i patronen, og når haglet flyver ud, falder den ud, siger Susanne Stilling Frederiksen.

Da arbejdet går i gang, finder indsamlerne en del fra sejladsen på fjorden såsom bøjer og stumper fra ødelagte både, men der er også flere bortfløjne net fra de fuglebolde, folk hænger ud om vinteren. De havner i maven på fugle og er endnu et eksempel på, at skadeligt affald ikke havner i naturen af bevidste årsager.

- Det er jo ikke i en ond mening, men for at være god mod fuglene. Det er vi så ikke, men vi bliver hele tiden klogere. Vi skal bare være bevidste om det, siger Susanne Stilling Frederiksen.

arrow Argo: Nye millionfejl er ikke nye for os
28. november 2018 kl. 10:45 Opdateret: kl. 10:46
arrow Plastfri Roskilde Fjord fik overrakt fornem pris
24. august 2018 kl. 13:40 Opdateret: kl. 12:30
arrow SF vil have mikroplastfri kommune
06. juni 2018 kl. 12:52 Opdateret: kl. 11:58
Fra den 21. april må eksempelvis restauranter åbne for servering udenfor og indenfor men med restriktioner. Er reglerne for at gå ud og spise og drikke for indviklede?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk