29. juli 2021
Peefence begyndte med, at en gruppe studerende fra DTU udviklede et fleksibelt pissoir, som de afprøvede på Roskilde Festival i 2014. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Peefence begyndte med, at en gruppe studerende fra DTU udviklede et fleksibelt pissoir, som de afprøvede på Roskilde Festival i 2014. Foto: Thomas Olsen
Foto: THOMAS OLSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Pissoir og klapbord dyster om designpris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pissoir og klapbord dyster om designpris
Roskilde - 16. april 2018 kl. 08:14
Af Lars Ahn Pedersen

To virksomheder med forbindelse til Roskilde er blandt finalisterne til Danmarks store designpris, Danish Design Award, og begge i kategorien Clean Solutions.

arrow Læs også: Dobbelt så mange pee-fences på Roskilde i år

Den ene er We Do Wood, som laver bæredygtige møbler fra et værksted i København, men hvis administration ligger i Trekroner.

We Do Wood er nomineret for Field Table, der er et sammenklappeligt spisebord til seks personer. Bordet er fremstillet af moso-bambus og er CO2-neutralt og produceret uden udslip af skadelige stoffer.

Virksomheden blev stiftet af møbeldesigneren Sebastian Jørgensen i 2007, men han har udtalt til DAGBLADET, at han først følte, der kom styr på sagerne, da innovationsselskabet Capnova i Trekroner investerede i idéen, og Anders Holme Jensen blev ansat som administrerende direktø'r.

Der er fire nominerede i kategorien Clean Solutions, og en af de øvrige er virksomheden Peefence, som har udviklet et pissoir, der kan bruges til musikfestivaler og andre store udendørs arrangementer. Peefence består af en let, bøjelig plastikmembran, der kan installeres på et flytbart hegn på få minutter uden brug af værktøj. Det var en gruppe studerende fra DTU, som fik idéen til Peefence, der første gang blev testet på Roskilde Festival i 2014 og siden er blevet sat i produktion.

Danish Design Award uddeles den 28. maj i Industriens Hus. Der er i alt 50 finalister i en række kategorier, der er udvalgt fra de 181 løsninger, som designere og virksomheder over hele landet har sendt ind.

arrow Pee-fence holder hegnet tørt på Roskilde
02. juli 2015 kl. 12:55 Opdateret: kl. 16:24
arrow Møbelfirma fik rejst 150.000 kr. på fem dage
21. maj 2015 kl. 16:11 Opdateret: kl. 08:02
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk