17. oktober 2019
John Petersson blev kendt som piskeriset, da han skovlede paralympiske medaljer hjem til Danmark. I dag kæmper han for bedre forhold for handicappede generelt, og så har han i otte år været præsident i den europæiske paralympiske komité. Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

John Petersson blev kendt som piskeriset, da han skovlede paralympiske medaljer hjem til Danmark. I dag kæmper han for bedre forhold for handicappede generelt, og så har han i otte år været præsident i den europæiske paralympiske komité. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: »Piskeriset«: Handicap- og raskidrætten skal have ens vilkår

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

»Piskeriset«: Handicap- og raskidrætten skal have ens vilkår
Roskilde - 05. januar 2018 kl. 17:42
Af Lars Kimer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Var sommeren forløbet, som John Petersson havde håbet, så havde han i dag været præsident for den international paralympiske komité.

arrow Læs også: »Piskeriset« ny formand for hallerne

Sådan gik det dog ikke. Det tegnede ellers til, at John Petersson kunne slå den brasilianske vicepræsident, han var oppe imod.

Men så meldte en kinesisk kandidat sig på banen, og af frygt for kineseren samlede de lande, som havde lovet John Petersson deres støtte, sig i stedet om det sikre valg, den brasilianske vicepræsident.

Dermed blev det ved drømmen, at John Petersson, som hele Danmark stadig husker som »Piskeriset« fra hans mange triumfer i de paralympiske bassiner, skulle være præsident.

- Jeg ved heller ikke, om jeg ville passe godt til det job. Gennemsigtighed og ærlighed er jo noget af det, jeg slog mig op på, fortæller han fra hjemmet i Jyllinge, hvor han er flyttet tilbage til i 2004 sammen med fru Birgitte, som også selv var svømmer.

Nu har han rettet sigtet mod forbedringer for handicapidrætten i Danmark, og der er rigeligt at tage fat på.

- Vi skal have flere og bedre partnerskabsaftaler med specialforbundene. Hvorfor skal en handicappet svømmer ikke have adgang til det setup, de ikke-handicappede svømmere drager nytte af? Det er sporten, der skal være i centrum, ikke udøverens fysiske fremtoning. De er jo alle svømmere, forklarer John Petersson.

Net-artiklen her er en forkortet version af en artikel, der i sin fulde version kan læses i DAGBLADET Roskilde 5. januar 2018. Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy

arrow Fjordglimt har fået sat fart på indsamlinger
30. marts 2019 kl. 11:25 Opdateret: kl. 18:34
arrow Roskildes største OL-præstation: »Piskeriset« vandt suverænt
23. juni 2018 kl. 00:08 Opdateret: kl. 23:23
arrow - Vi skal kæmpe for handicapidrætten
21. juni 2018 kl. 09:19 Opdateret: kl. 13:42
Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk