23. november 2017
Billedkunstneren Poul-Erik Bermann fra Roskilde har selv udsmykket den kiste, han vil begraves i, og den urne, hvor hans aske skal opbevares, inden den spredes i havet. Både kisten og urnen er en del af hans kommende udstilling »Til døden os skiller«.
gallery icon

Se billedserie

Billedkunstneren Poul-Erik Bermann fra Roskilde har selv udsmykket den kiste, han vil begraves i, og den urne, hvor hans aske skal opbevares, inden den spredes i havet. Både kisten og urnen er en del af hans kommende udstilling »Til døden os skiller«.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Pimp dit ride: Så vild er kunstnerens egen kiste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pimp dit ride: Så vild er kunstnerens egen kiste
Roskilde - 18. marts 2017 kl. 18:12
Af Lars Ahn Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er de færreste, som kan sige, at de har udvalgt sig den kiste, de vil begraves i, og det er endnu færre, som kan påstå, at de også har malet den. Men det har billedkunstneren Poul Erik Bermann fra Roskilde. Han har tilmed også malet den urne, der skal indeholde hans aske, inden den skal spredes ud i havet ved Mårup Kirke i Lønstrup, hvor han er opvokset.

- En malet kiste føles ikke så steril. Det er en kiste, man godt kan røre ved og klappe på. Når man ser min kiste, vil man tænke, at det er typisk mig. På låget har jeg malet mine venner og kærester, og siderne er inddelt i tre felter, fordi jeg har tre børn. Man kan også se Mårup Kirke i Lønstrup, fordi det er der, min aske skal spredes, siger billedkunstneren om kirken, som blev endelig nedtaget i 2015, fordi den var ved at styrte i havet.

I alt vil Poul Erik Bermann udsmykke fem kister og to urner til sin kommende udstilling »Til døden os skiller«, der kan ses i Brøndsalen på Frederiksberg den 25.-26. marts. Han er klar over, at nogen kan blive stødt og provokeret over, at han bruger kister i sin kunst, men det er også meningen. Poul Erik Bermann vil nemlig gerne have folk til at tænke mere over deres forhold til døden og ikke mindst, hvad der skal ske i forbindelse med deres egen død, selv om det er noget, de færreste har lyst at tænke på.

Læs hele historien i DAGBLADET Roskildes betalte lørdagsudgave. Den kan købes som e-avis her på siden.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk