17. december 2017
Sådan kan det se ud, hvis landingsstellet svigter. Her er det den Mooney, der styrtede ned på den tilfrosne Karrebæk Fjord den 31. december 2010. Foto: Jan Jensen
Sådan kan det se ud, hvis landingsstellet svigter. Her er det den Mooney, der styrtede ned på den tilfrosne Karrebæk Fjord den 31. december 2010. Foto: Jan Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Pilot slap heldigt fra mavelanding

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pilot slap heldigt fra mavelanding
Roskilde - 21. april 2017 kl. 16:39
Af Steen Østbjerg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En flyvemaskine blev beskadiget, men ingen mennesker kom noget alvorligt til, da en landing i Roskilde Lufthavn fredag eftermiddag slet ikke forløb, som den skulle.

arrow Læs også: Endnu et fly fik problemer under landing

Den landende maskine var et enmotoret propelfly, der lagde an til landing omkring klokken 15.40. Først ved kontakten med jorden gik det op for piloten, at landingsstellet ikke var slået ud, så maskinen kurede op imod et par hundrede meter på maven, inden det lå stille.

Ud over lufthavnens eget beredskab rykkede Østsjællands Beredskab ud med fire køretøjer, men der blev ikke brug for nogen af dem, så de kunne hurtigt returnere. Ifølge indsatsleder Michael Bruus havde den mandlige pilot selv været i stand til at kravle ud af flyet, men selv om han tilsyneladende var uskadt, blev han for en sikkerheds skyld bragt til sygehuset for at blive tjekket.

Flyet tog mere skade. Propellen var brækket, lige som undersiden af flyet selvsagt led overlast.

Som det er rutine i den slags situationer, blev også Havarikommissionen tilkaldt, og teknikere derfra skal nu i gang med at undersøge, hvad der var årsag til uheldet.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk