27. maj 2020
Det er lokalplanen, der fastlægger rammerne for p-huset, men sådan ser det ud i en foreløbig skitse. Parkering kan ske i fem niveauer - fra kælderen op til taget. Illustrationen viser p-huset i midten, Bones' bagside til højre, og i baggrunden Algade-karreen.
Det er lokalplanen, der fastlægger rammerne for p-huset, men sådan ser det ud i en foreløbig skitse. Parkering kan ske i fem niveauer - fra kælderen op til taget. Illustrationen viser p-huset i midten, Bones' bagside til højre, og i baggrunden Algade-karreen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Parkeringshus vil koste 60 mio. kr.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Parkeringshus vil koste 60 mio. kr.
Roskilde - 23. august 2014 kl. 08:02
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Lars Kimer

Roskilde: Det er den store tegnebog, der skal op af lommen, hvis der skal bygges et p-hus på Sortebrødre Plads - og det skal der, hvis det står til et flertal i plan- og teknikudvalget.

- Et eventuelt parkeringshus er en brik i byrådets indsats for at skabe en bedre bymidte i Roskilde. En bymidte med mere liv og mindre parkeringssøgende trafik på gaderne, og jeg er sikker på, at vi godt kan skabe et hus, som falder godt ind med omgivelsern, siger formand for plan- og teknikudvalget, Torben Jørgensen (S).

arrow Læs også: P-hus længere væk med nej til betalt parkering

Prisen for huset er anslået til cirka 60 millioner kroner, skriver DAGBLADET Roskilde.

Udgiften skal ses i sammenhæng med, at hvis parkeringen koncentreres i huse, så kan de store parkeringspladser i Roskilde sælges til nybyggeri med boliger og arbejdspladser. Betalingsparkering kan også være med til at dække udgifterne til opførelsen og driften.

- Et p-hus giver os mulighed for at lave noget andet på resten af den store parkeringsplads. Fx har Kvickly længe haft et ønske om mere plads, siger Torben Jørgensen.

Før parkeringshuset eventuelt kan bygges, skal der laves ny lokalplan, som sætter rammerne for husets udformning. I den sammenhæng bliver lokalplanforslaget offentliggjort, så byens borgere kan give deres besyv med. Lokalplanprocessen tager omkring et år - og selve byggeriet sandsynligvis lidt længere tid.

Venstre og Enhedslisten er ikke begejstrede og tager forbehold.

arrow Roskilde Handel: Nej Til betalingsparkering
27. august 2014 kl. 13:32 Opdateret: kl. 14:12
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk