19. juni 2021
Billede
gallery icon

Se billedserie

Foto: Anette Gundlach
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: På opdagelse i nationalparken - Smuk og dejlig tur fra Hvalsø station over Lejre til Roskilde Domkirke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På opdagelse i nationalparken - Smuk og dejlig tur fra Hvalsø station over Lejre til Roskilde Domkirke
Roskilde - 01. april 2021 kl. 08:38
Af Tekst og foto: Anette Gundlach

I det seneste corona-år er der blevet travet og vandret som aldrig før i Danmark, og mange mennesker må være i deres bedste gå-form i øjeblikket.

Samtidig har vi snart lagt vinteren bag os, så hvad er mere nærliggende end at trække i vandrestøvler eller -sko og tage den snoede og bakkede vej gennem den lokale nationalpark 'Skjoldungernes Land'.

Her kan man opleve de smukkeste landskaber skabt gennem istiden, løvskove, store søer sjældne orkideer, blå gule og hvide anemoner. Alt imens man går ad stier samt gennem marker, enge og skove, hvor ingen biler kommer.

Lige nu hvor foråret langsom bryder frem, er der endda mulighed for at samle urter på turen.

Ramsløgene breder sig for eksempel på solskinsfyldte pletter, og snart står de i blomst. Hvis man er i tvivl, om det er ramsløg, man ser, kan man gnide på bladene, der virkelig udsender en ganske ram lugt.

Overnatning
Hele turen er på omkring 30 kilometer, men man kan selvfølgelig nøjes med en mindre strækning eller eventuelt overnatte i en af de mange sheltere, man kommer forbi på turen.

Undertegnede tager som oftest toget til Hvalsø, går forbi kirken og lidt til højre, og så er turen og mærkerne til stien allerede i gang.

Tasken er selvfølgelig pakket med kaffe og andet proviant, og så er det bare med at beslutte sig for et af de mange skønne steder, man kan sætte sig og holde en pause, mens man nyder den smukke udsigt ved blandt andet Avnsø.

Efter cirka 21 ubeskriveligt flotte kilometer er man nået til Lejre Station, hvor man kan vælge at tage toget hjem til Roskilde igen.

Hvis man hører til de rigtig friske, kan man også vælge at fortætte med den sidste del af turen, som ender ved Roskildes stolthed domkirken.

Her er det i normale tider dejligt at ende turen på en af byens restauranter med en velfortjent gang mad og en stor mørk øl.

Men i disse tider må man nok stadig nøjes med en coffetogo lidt endnu eller måske noget take away i naturen.

Interesserede kan finde kort over skjoldungernes land på skjoldungernesland.dk

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk