22. september 2020
- Det kan jo ikke nytte, at vi skal slås om pladserne. Det er slet ikke holdbart, siger Inger Andersen, der kommer til undersøgelse på Sjællands Universitetshospital, Roskilde hvert halve år. Hun oplever, at parkeringsforholdene er blevet dårligere under corona. Foto: Anna Weinø
- Det kan jo ikke nytte, at vi skal slås om pladserne. Det er slet ikke holdbart, siger Inger Andersen, der kommer til undersøgelse på Sjællands Universitetshospital, Roskilde hvert halve år. Hun oplever, at parkeringsforholdene er blevet dårligere under corona. Foto: Anna Weinø
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: P-kaos ved hospitalet: - Vi må kæmpe om pladserne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

P-kaos ved hospitalet: - Vi må kæmpe om pladserne
Opdateret 17. september 2020 kl. 11:46
Roskilde - 17. september 2020 kl. 05:48
Af Anna Weinø
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En sølvgrå Ford kører i ring for at finde en plads. En række biler holder ulovligt parkeret på et smalt stykke græs. Der er rift om parkeringspladserne ved Sjællands Universitetshospital i Roskilde.

arrow Læs også: Billeder: Corona-testcenter har snuppet Orange Scenes plads

- Det var totalt kaos at komme ind på sygehuset. Vi måtte kæmpe om pladserne, siger Inger Andersen, der er ramt af Parkinson og derfor bliver undersøgt på hospitalet hvert halve år.

Hun har altid været glad for behandlingen på sygehuset, men sidste uges undersøgelse var en ubehagelig oplevelse for Inger Andersen.

- Jeg blev totalt stresset, fik hjertebanken og blev dårlig. Jeg er meget syg, men jeg mander mig op for at komme på sygehuset, og så blev jeg næsten slået i hovedet, fordi man slås om parkeringspladserne, siger hun.

»Ekstremt lige nu«

»Covid-19 testcenter« står der skrevet på midlertidige skilte ved hospitalet. En del af parkeringspladsen er blevet omdannet til et testcenter, der tester syge og folk med symptomer for Covid-19.

Dels optager testcenteret pladser fra bilerne. Dels trækker det flere bilister til. Det er en del af årsagen til pladsmanglen, siger Johnny Petersen.

Han er driftschef ved Sjællands Universitetshospital og medgiver, at der er parkeringsproblemer for tiden.

- Det er ekstremt lige nu, hvor der er øget pres på parkeringspladserne, siger Johnny Petersen og fortæller, at der er løsninger på vej.

Tilvækst af p-pladser

- Der kommer en tilvækst af parkeringspladser. Vi gør, hvad vi kan. Så hurtigt vi kan, siger han.

Der er blandt andet fundet plads til mere parkering mellem bygningerne. Omkring 50 pladser er ved at blive opført.

Samtidig bliver testcenteret flyttet indendørs 1. oktober, så parkeringsfelterne igen kan huse biler i stedet for testpatienter.

En hvid bil kører rundt i jagten på en plads. Det er tirsdag formiddag, og alle pladser er taget. Den hvide bil giver op og stiller sig i rækken af de ulovligt parkerede biler. En kvinde stiger ud.

- Nej, det er ikke lovligt, men hvad fanden skal man gøre? Jeg har kørt over det hele. Det er slet ikke optimalt, siger hun, inden hun forlader bilen og går mod hospitalet over den fyldte parkeringsplads.

arrow Vagter ved sygehuset - men bare rolig, du kan godt komme ind
27. marts 2020 kl. 13:34 Opdateret: kl. 13:01
Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk