31. oktober 2020
Elevrådsformand Nicolas Fromsejer er ikke i tvivl om, at han taler på vegne af flertallet på Roskilde Katedralskole, når han tager afstand fra fødselsdagstæsk og bakker op om ledelsens sanktioner. Foto: Katrine H. Kristensen
Elevrådsformand Nicolas Fromsejer er ikke i tvivl om, at han taler på vegne af flertallet på Roskilde Katedralskole, når han tager afstand fra fødselsdagstæsk og bakker op om ledelsens sanktioner. Foto: Katrine H. Kristensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Opbakning til bortvisning var ikke aftalt i elevråd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Opbakning til bortvisning var ikke aftalt i elevråd
Roskilde - 21. december 2018 kl. 15:13
Af Kristian Jørgensen

Elevrådet på Roskilde Katedralskole har offentligt bakket fuldt op om ledelsens sanktioner over for de elever, der nu er bortvist for at deltage i fødselsdagstæsk den 9. november.

arrow Læs også: Svar på klage over bortvisning: Det er nok, at det ligner vold

Den holdning er dog ikke aftalt i elevrådet, hvor en stor del af medlemmerne er imod den hårde kurs.

»Jeg og mange andre er ikke blevet hørt - hverken af elevrådsformanden eller andre om, hvad vi synes om bortvisningssagerne. Elevrådsformanden har været ude i pressen og gentagende gang udtalt sig på vegne af os, hvilket ikke er korrekt,« lyder det i en erklæring fra de utilfredse elevrødder, som DAGBLADET har set i 12 eksemplarer.

- Da vi tog det op til elevrådsmødet, var mange utilfredse med det og forstod slet ikke, hvorfor det er gået så vidt, siger Brian Rukondo Bøttger.

Ifølge elevrådsformand Nicolas Fromsejer er det korrekt, at elevrådet ikke stemte om elevrådets holdning, men at elevrådets forretningsudvalg formulerede den udsendte pressemeddelelse.

Det er også rigtigt, at der er modstand i elevrådet over for ledelsens sanktioner, men formanden står fast på, at rådets holdning må og skal være, at man tager afstand for vold og overtrædelse af skolens regler.

- Det vigtige at sige er, at vi tager afstand fra den episode, der fandt sted. Selvfølgelig kan man være uenig i sanktionerne, og det må man jo også gerne, men elevrådets holdning må være, at det ikke skal finde sted. For vi skal repræsentere alle eleverne og stå inde for et godt studiemiljø, siger Nicolas Fromsejer.

Han mener, at de utilfredse elevrådsmedlemmer giver udtryk for deres egen holdning og ikke repræsenterer deres klasser, som de burde gøre i et elevråd.

Det store flertal på skolen er ifølge Nicolas Fromsejer enige om, at man ikke skal tolerere volden, og det er derfor den holdning, han har givet udtryk for.

- I form af at jeg er valgt som elevrådsformand, er jeg valgt demokratisk til at udtale mig til medierne og offentligheden. Selvfølgelig kan man være uenig, og det er der også plads til, men den generelle holdning blandt eleverne er, at man godt kan se, det ikke er så smart, siger han.

arrow Forældre: Løgn i underretninger om bortviste gymnasieelever
17. december 2018 kl. 13:17 Opdateret: kl. 12:34
arrow Underretning: Bortviste elever i bande-risiko
17. december 2018 kl. 12:24 Opdateret: kl. 12:24
arrow Smidt ud efter fødselsdagstæsk: Elever klager over bortvisning
06. december 2018 kl. 05:31 Opdateret: kl. 15:10
Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk