7. marts 2021
Ole Christiansen har landbrug ved Ramsølille og er en af hovedkræfterne bag en traktordemonstration på Langelinie lørdag, hvor hundredvis af traktorer kører i fælles flok fra Roskilde. Foto: Jørgen C. Jørgensen
Ole Christiansen har landbrug ved Ramsølille og er en af hovedkræfterne bag en traktordemonstration på Langelinie lørdag, hvor hundredvis af traktorer kører i fælles flok fra Roskilde. Foto: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ole sender selv tre traktorer til grundlovsdemonstration

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ole sender selv tre traktorer til grundlovsdemonstration
Opdateret 20. november 2020 kl. 15:31
Roskilde - 20. november 2020 kl. 15:24
Af Kristian Jørgensen

En hel kortege af traktorer samler sig lørdag formiddag ved maskinforretningen Sivertsen på Københavnsvej for at køre i samlet flok mod Langelinie. Her vil de slutte sig til to andre traktorkorteger i en demonstration for grundloven, og en lignende demonstration vil finde sted i Aarhus.

arrow Læs også: Få traktorkørere er vendt hjem med bøde efter demo i storbyer

En af hovedkræfterne bag demonstrationen er landmand Ole Christiansen fra Ramsø-egnen. Han er tovholder for kortegen fra Roskilde, hvortil der kommer landmænd kørende i natten fra Sydhavnsøerne og Jylland, og han stiller selv med tre traktorer til demonstrationen på Langelinie. Den finder sted klokken 12-14, hvor landmænd, fiskere og politikere som Pernille Vermund (NB), Morten Messerschmidt (DF) og Roskilde LA-byrådsmedlem Lars-Christian Brask vil tale.

Demonstration er en hyldest til grundloven og reaktion på den manglende respekt, regering og myndigheder viser den i demonstranternes øjne. Minksagen er dråben, der har fået bægeret til at flyde over, men landbruget og beslægtede erhverv mener, at overgrebet på minkindustrien ikke står alene, og de frygter, hvad det næste kan blive.

- Som landmand mener jeg, at myndighederne går meget tæt på at krænke min ejendomsret. Det kan være overvågning af, hvad vi laver, naturområder der flytter ind på landmandens marker og så videre, siger Ole Christiansen.

Traktorkortegen kører fra Roskilde lørdag klokken 9.30. De to andre kører fra Måløv og Herfølge.

arrow Skabte kø flere steder: Traktorer på Vestegnen
21. november 2020 kl. 11:39 Opdateret: kl. 11:39
arrow Billeder: Hundredvis af traktorer kører til demonstration
21. november 2020 kl. 10:52 Opdateret: kl. 11:23
arrow Politiet lover at udvise konduite over for traktordemo
21. november 2020 kl. 10:37 Opdateret: kl. 12:10
Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk