15. december 2017
Falkonér Flemming Salomonsen med FC Roskilde nye ørn... og formand Bo Tue Knudsen i højre hjørne. Foto: Jeppe Lodberg
Falkonér Flemming Salomonsen med FC Roskilde nye ørn... og formand Bo Tue Knudsen i højre hjørne. Foto: Jeppe Lodberg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ørne-nyt: Dyreelskere hakker på FC Roskilde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ørne-nyt: Dyreelskere hakker på FC Roskilde
Roskilde - 20. marts 2017 kl. 15:52
Af Jeppe Lodberg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fordømmelsen er entydig i kommentarfeltet på sn.dk, og selv på FC Roskildes egen Facebook-profil er stemningen koldere end lunken over afsløringen af fodboldklubbens hidtil »vildeste signing« - præsentationen af en havørn, der skal kredse over Roskilde Idrætspark før 1. divisionsholdets hjemmekampe og inden første dommerfløjt lande foran publikum hos en falkonér.

arrow Læs også: Har de fået pip?: Se FC Roskildes nyeste "kiosk-basker"

»Er det en fodboldklub eller et cirkus? Godt nok det mest tåbelige og dummeste jeg længe har hørt«, konstateres det på sn.dk, hvor også »Forbandet dyrplageri« og »dårlig smag/stil« er yndede kommentarer.

»Levende dyr som maskot - det er simpelthen så usselt gjort. Dyr hører ikke til i underholdningsbranchen« og »Øv. Jeg synes det er trist og destruktivt, at behandle en stor, stolt ørn på den måde. Det svarer til at se Spækhugger og delfiner i en 'swimmingpool'. Det er på alle måder dårlig reklame for byen Roskilde«, lyder det blandt andet på Facebook - der dog også er fyldt med smiley'er i mange positive varianter som tegn på, at nogle fans synes, det er et sjovt initiativ.

- Ja, de mange negative kommentarer gør da indtryk. Men jeg tror, at det handler om, at de ikke kender ørnens vilkår.

- Ørnen bor fast på Falkecenter Samsø, hvor de lever og ånder for én ting - at de store rovfugle har det godt. Den bor sammen med alle de andre rovfugle og bliver trænet i to-tre timer om dagen. Den er i dens omgivelser. Og den tager ikke skade af at komme her 15 gange om året til at kredse rundt i et kvarter eller en halv time for straks at komme hjem igen. Det er jo ikke sådan, at vi har den til at stå på stadion i en papkasse, siger FC Roskildes formand Bo Tue Knudsen og fortsætter:

- Hvis de mennesker mener, at det er forfærdeligt at holde ørne i et fuglereservat - så er det vel også dyrplageri at have kat i en lejlighed.

- Jeg synes, at det er meget gennemtænkt. En stor del af planen med ørnen her er, at vi vil holde to arrangementer om året for skolerne og SFO'er, hvor de kommer og lære om vildtfugle-pleje.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk