18. september 2021
Allerede før OL i Tokyo havde Roskilde Roklub taget forskud på den kommende triumf.
gallery icon

Se billedserie

Allerede før OL i Tokyo havde Roskilde Roklub taget forskud på den kommende triumf.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: OL-fest på rådhuset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OL-fest på rådhuset
Opdateret 02. august 2021 kl. 09:59
Roskilde - 02. august 2021 kl. 09:48

På fredag 6. august fejrer Roskilde sin OL-bronzevinder i roning Joachim Sutton sammen med hans makker i toer uden styrmand fra Københavns Roklub Frederic Vystavel.

Klokken 16 ankommer de til det gamle rådhus på Stændertorvet og modtages af borgmester Tomas Breddam. Udendørs er det et offentligt arrangement, men bagefter er der begrænset deltagelse indendørs, pga. corona-regler.

I arrangementet deltager tillige Roskildes to øvrige OL-detagere i Tokyo, svømmeren Julie Kepp fra Jyllinge og bordtennisspilleren Jonathan Groth, der stiller op for den lokale klub i Danmark. De skal også hyldes, fordi det er en meget stor præstation i det hele taget at kvalificere sig til OL.

Efter arrangementet på det gamle rådhus køres de to roere i åben vogn ned til roklubbens hus på Havnevej, hvor de skal fejres af klubbens mange andre medlemmer og venner.

Formand skal have armene ned
Formanden for Roskilde Roklub, Bo Kaliszan, der selv er gammel eliteroer og deltog ved OL i Sydney i år 2000, har dårligt fået armene ned endnu efter Joachim Suttons store præstation.

- Faktisk kom det jo lidt uventet, fordi han og Frederic kun har roet sammen i godt et år. At de så allerede har nået toppen af verdenseliten er jo helt fantastisk. Hvis de stadig har lyst og motivation har de jo også gode muligheder for at gøre sig gældende ved næste OL i Paris om kun tre år, forklarer Kaliszan.

Den stolte roformand håber nu, at det flotte resultat i Tokyo kan være med til at få flere til at dyrke denne sport og trække nye medlemmer til klubben.

Medaljer ved tre OL
Med bronzemedaljen fra Tokyo fortsætter Roskilde Roklub sin meget flotte stime, hvor der også har været OL-medaljer ved de to forrige lege.

Både i London 2012 og i Rio de Janeiro 2016 var der to Roskilde-roere med i 'guldfireren', der kom hjem med henholdsvis bronze og sølv fra de to lege. Det var Kasper Jørgensen og Jacob Barsøe, der sad med i den berømte båd, som har hentet så mange OL-medaljer. 'Guldfireren' blev nedlagt i 2015, da letvægtsfireren blev nedlagt som OL-klasse.

Begge gange blev medaljetagerne fra Roskilde Roklub også fejret på Stændertorvet og i det gamle rådhus.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk