20. oktober 2021
Lime er netop åbnet i stationsbygningen. 20-årige Marie-Nora Brandt Feldthaus har fået idéen, men medarbejder Benjamin Eberlin har været med næsten fra begyndelsen af planlægningen. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Lime er netop åbnet i stationsbygningen. 20-årige Marie-Nora Brandt Feldthaus har fået idéen, men medarbejder Benjamin Eberlin har været med næsten fra begyndelsen af planlægningen. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt sundt fastfood-spisested åbner i Roskilde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Nyt sundt fastfood-spisested åbner i Roskilde
Opdateret 07. juni 2019 kl. 16:02
Roskilde - 07. juni 2019 kl. 14:11
Af Britt Nielsen

Hvorfor er take-away ofte billigt, men usundt i Danmark? Det tænkte 20-årige Marie-Nora Brandt Feldthaus, da hun kom hjem efter et år i London, hvor hun ofte havde spist sundt take-away fra fastfood-kæder.

- Jeg arbejdede som værtinde på et hotel. Det var lange arbejdsdage på 10 timer, så tit orkede jeg ikke at lave mad og snuppede noget sund take-away. Da jeg kom hjem, savnede jeg det, fortæller Marie-Nora Brandt Feldthaus, som lavede research og fandt blandt andet ud af, at 7-Eleven er begyndt at have sunde alternativer og har god omsætning.

Halv pris før lukketid
Samtidig er det lidt trenden, at de unge foretrækker take-away frem for madpakke.

- Så tænkte jeg, at det må være nu, man skal gøre det, siger Marie-Nora Brandt Feldthaus, som i denne uge slog dørene op til Lime.

Lime ligger i stationsbygningen på Roskilde Station og byder på sund take-away til rimelige priser. Alle spise- eller drikkevarer ligger mellem 20-40 kroner.

Lime har køkken bagved, så maden er hjemmelavet og bliver lavet hver dag. Opskrifterne er skræddersyede og gennemarbejdet.

Der bliver brugt gode danske sæson råvarer, dels for at holde priserne nede og dels med henblik på en grønnere fremtid. Lime prøver at være så bæredygtig som mulig.

Idéen er, at retterne skifter. Det kan eksempelvis være hver anden måned, så det passer med, at sæsonerne skifter.

I enten kølemontret eller varmeskabet står der retter som indisk daal, bygotto, wraps, supper, salater og yougurt.

- Vi får også snart surdejsboller, siger Marie-Nora Brandt Feldthaus og fortæller, at de skal finde en balance mellem friske retter og madspild.

- En time før vi lukker, er der halv pris på det hele. Det gjorde de i London, siger hun.

- Vi skal også snakke med kunderne og høre, hvad de vil have, siger Marie-Nora Brandt Feldthaus, som håber, de kan udvide sortimentet med tiden.

Hun ved godt, at forude venter en sej kamp for at få danskerne til at spise sund take-away.

Ingen høje forventninger
I stationsbygningen er der tænkt over indretningen, hvor der er mulighed for at sidde og spise maden, selv om der egentlig er lagt op til, at der er take-away.

- I Danmark kan vi godt lide og sidde og hygge. Der er også plads til at lave lektier eller lignende, siger Marie-Nora Brandt Feldthaus, som egentlig ikke har et forhold til Roskilde, men kommer fra Skodsborg.

Hun synes, at hendes koncept lå meget til stationer. Hun talte derfor med DSB og fandt ud af, at Roskilde ligger højt i forhold til, hvor mange mennesker der kommer igennem om dagen.

- Jeg kørte herned og så, at der stod til leje på bygningen, fortæller Marie-Nora Brandt Feldthaus, som godt ved, at der tidligere har både været Dunkin' Donuts og Espresso House, som ikke har haft succes i de samme lokaler.

- Men vi kører med priser, som kan konkurrere med 7-Eleven. Og vi har bedre produkter, siger Marie-Nora Brandt Feldthaus, som tænker, at Lime vil appellere til de mange studerende, Roskilde har.

Hun har med vilje ikke sat forventningerne højt.

- Jeg tror på min idé, og tror, det mangler i Danmark, siger Marie-Nora Brandt Feldthaus, som håber, at Roskilde vil give hende tid til at rette sortimentet til.

Drømmen er, at Lime senere kan åbne på Hovedbanegården og andre store stationer.

Hos DSB Ejendomme er underdirektør Jes Transbøl glad for det nye initiativ.

- I DSB er vi er altid på udkig efter nye og spændende tilbud til vores kunder, så vi sikrer, at kunderne får en positiv oplevelse af vores stationer. Med sit spændende og nytænkende koncept passer Lime godt ind, og de rammer både de rejsende og samtidigt tiltrækker de lokale kunder, og det kommer til at skabe fælles merværdi, siger Jes Transbøl.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk