25. februar 2021
I den nye plan for Roskilde Idrætspark starter man med at modernisere omklædnings-faciliteterne og den eksisterende tribune. (Arkivfoto:
I den nye plan for Roskilde Idrætspark starter man med at modernisere omklædnings-faciliteterne og den eksisterende tribune. (Arkivfoto:
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt oplæg på vej: Et stadion i etaper

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt oplæg på vej: Et stadion i etaper
Opdateret 13. januar 2021 kl. 13:48
Roskilde - 13. januar 2021 kl. 09:25
Af Torben Kristensen

Et nyt oplæg er på vej, hvorefter Roskilde skal opføre et kommende mindre og moderniseret stadion ved Rådmandshaven i flere etaper og anvende dele af den nuværende idrætspark undervejs.

Dermed opgives planen om et stort nyt stadion i Superliga-format, der skulle laves i samarbejde mellem en privat bygherre og investorer og kommunen, som stillede grunden til rådighed. Det ville nemlig kræve en offentlig indsprøjtning på adskillige milioner kroner, hvilket kommunen ikke har råd til i øjeblikket.

I stedet lægges nu op til en trinvis udbygning og modernisering af den nuværende idrætspark, så den kan leve op til kravene i landets næstbedste fodboldrække, der hedder Nordic Bet Ligaen.

I øjeblikket spiller Roskildes to bedste fodboldhold - FC Roskilde og Roskilde KFUM - kun i 2. Division Øst, som kun er tredjebedste række. Derfor vurderes sådan en løsning rigeligt at kunne dække behovet i de kommende år.

Bedre omklædning

Ifølge den kommende plan gælder det i første omgang om at få renoveret den nuværende tribune og skabt mere tidssvarende omklædnings-muligheder. De gamle træbygninger ved siden af tribunen skal sandsynligvis fjernes.

På den måde kan det eksisterende lysanlæg med tilhørende elektriske installationer også anvendes ind til videre, så der ikke bliver ekstra udgifter til det.

I en senere etape skal der så være en bane med bedre lys og varme under græsset, så anlægget kan bruges til fodbold i den næstbedste række.

Først i en efterfølgende etape kommer så etablering af flere tilskuerpladser og et helt lukket anlæg, så det lever op til mere moderne krav.

Dyrt at flytte

En alternativ mulighed for at flytte stadion op ved siden af Møllehusvej, nærmere Roskilde-hallerne, er samtidig blevet undersøgt.

Denne placering vil dog blive betydeligt dyrere. Bl.a. fordi de to nuværende kunststofbaner, som Festivalen har været med til at betale, dermed skal lukkes og anlægges et andet sted. Desuden vil det betyde, at der skal laves helt nyt lysanlæg med bedre elektriske installationer.

Boliger og sportscafé

Erhvervsmanden Hans Bo-Hyldig, der har været med i de hidtidige planer som bygherre og investor, forklarer, at tiden i øjeblikket ikke er til at bygge et stadion i Superliga-størrelse.
Han håber dog stadigvæk, at nogle af de planlagte ungdomsboliger, sports-cefé og andre elementer kan komme med og fungere sammen med Kildegården og Roskilde-hallerne.

Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk