28. september 2021
Erhvervsforum har tidligere på sommeren holdt foodfair for råvareproducenter og restauratører. Her deltog blandt andre Legro med friske krydderurter. Foto: Erhvervsforum Roskilde
Erhvervsforum har tidligere på sommeren holdt foodfair for råvareproducenter og restauratører. Her deltog blandt andre Legro med friske krydderurter. Foto: Erhvervsforum Roskilde
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt madmarked kan næsten melde alt udsolgt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt madmarked kan næsten melde alt udsolgt
Roskilde - 24. juli 2021 kl. 16:04

I weekenden 4.-5. september kickstartes den årlige madfestival Ro:Kost med et nyt madmarked for lokalområdets råvareproducenter, Ro:Marked. Det finder sted på Hestetorvet i Roskilde, og interessen for at deltage har været så stor, at arrangøren Erhvervsforum Roskilde kan melde næsten udsolgt på stadepladser.

arrow Læs også: Nyt madmarked indtager torv med musik og underholdning

På Ro:Marked vil man kunne møde de lokale råvareproducenter og høre om og smage på de mange råvarer, der produceres. Det gælder alt fra æbler fra Møllehøj til krydderurter fra Legro og frilandskød fra Dyssegaarden, men også specialiteter som snegle fra Nordic Snails, prisvindende mjød fra Snoremark og Wagyukød fra Bondegaarden.

- Bondegaarden deltager, fordi vi gerne vil introducere Roskilde-borgerne til dansk og ikke mindst lokalt produceret Wagyukød. Ikke alene smager det fantastisk, men produktionen er også med dyrevelfærd og bæredygtighed for øje, og det vil vi gerne sætte fokus på. Derfor er Ro:Marked oplagt for os, siger Jørgen Skou Larsen fra Bondegaarden i en pressemeddelelse fra Erhvervsforum Roskilde.

Markedet vil, i samarbejde med videns- og forandringsorganisationen Madkulturen, også byde på et rullende køkkenværksted, hvor nogle af de mange deltagende råvareproducenter vil demonstrere, hvordan deres råvarer kan inkorporeres i et måltid.

Nordic Snails deltog i Erhvervsforums foodfair med smagsprøver på blandt andet sneglekaviar. Foto: Erhvervsforum Roskilde

Til markedet vil flere af byens vidensinstitutioner desuden deltage, hvor roskildenserne vil kunne lære om nogle af de lokale forskningsprojekter og initiativer, der foregår indenfor bæredygtig fødevareproduktion.

- Vi løber stærkt. Interessen for at deltage på det nye madmarked er helt overvældende, og det er fantastisk af mærke lysten og begejstringen hos producenter og øvrige aktører. Vi kan stort set melde udsolgt før sommerferien - det er så dejligt, siger projektchef for Ro:Marked Tina Testrup.

arrow Nyt madmarked på vej
19. maj 2021 kl. 15:25 Opdateret: kl. 13:06
Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk