14. december 2018
Steen Broby er idemager til et nyt erhvervsnetværk blandt de erhvervsdrivende i landsbyerne nord for Roskilde. Hos Snoremark, hvor Karin Sloth brygger mjød, er man lun på ideen om et stærkere netværk lokalt, og hun har allerede fundet sammen med andre fødevareproducenter om en kalender. Foto: Kim Rasmussen
Steen Broby er idemager til et nyt erhvervsnetværk blandt de erhvervsdrivende i landsbyerne nord for Roskilde. Hos Snoremark, hvor Karin Sloth brygger mjød, er man lun på ideen om et stærkere netværk lokalt, og hun har allerede fundet sammen med andre fødevareproducenter om en kalender. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt erhvervsnetværk: Kan vi blive lidt som Herslev?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt erhvervsnetværk: Kan vi blive lidt som Herslev?
Roskilde - 14. januar 2018 kl. 09:02
Af Lars Kimer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det skal give mening - læs, kroner på bundlinjen.

arrow Læs også: Vindernavn til voksende erhvervsnetværk

Det er udgangspunktet for det erhvervsnetværk, som så småt er ved at opstå i landområdet nord for Roskilde by i det område, som Ågerup og Omegns Landsbyråd dækker samt Herringløse og Hvedstrup. Helt præcist et område med 12 mindre bysamfund., skriver dit lokale dagblad, DAGBLADET Roskilde.

Torsdag den 18. januar er der indbudt til workshop nummer to i netværket, og her håber arrangørerne at se rigtig mange af de 147 virksomheder, der trods alt er registreret i området.

Hvad der ellers kommer til at være indholdet i det nye netværk, er først ved at blive skabt, imens disse linjer læses - og man kan komme med - for Steen Broby fra landsbyrådet insisterer på at kalde sig selv for tovholder, ikke inspirator, da DAGBLADET beder ham om at give et par eksempler på, hvad netværket skal være.

- Jeg skal ikke komme med mine bud. Netværket skal udvikle sig fra bunden. Det skal gro fra de tanker, deltagerne gør sig. Begynder jeg at kaste om mig med eksempler, så vil det sætte sit præg på, hvad det bliver til, og så er jeg bange for, at det ikke bliver bæredygtigt, siger Steen Broby, som i dag selv driver en konsulentvirksomhed, der rådgiver bygherre, når der skal bygges hoteller og restauranter.

- Jeg hører lidt, at folk taler om Herslev som et forbillede. Et sted som har skabt sig et navn, som kommer alle de lokale aktører til gode, et brand. Det har Herslev, men også andre. I dag tænker folk jo straks kvalitet, når de hører navnet Bornholm, eller salt når de taler om Læsø. Men hvad kan sætte os på landkortet? Eksisterer der et grundlag for, at vi kan skabe os et fælles brand? Det skal vi finde ud af, siger Steen Broby.

Steen Broby forestiller sig også, at flere af de lokale virksomheder kunne få gavn af at deles som servicefunktioner.

Netværket er støttet med 75.000 kroner fra Roskilde Kommune og 87.500 kroner fra landdistriktspuljen.

Hvis man vil med til mødet, så skriv til Steen Broby på broby@steenbroby.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk