24. juli 2019
Billedet her er det seneste dronefoto af byggeriet af dige og sluse i Jyllinge Nordmark, som i den grad har været et sted hvor der er blevet skabt løsninger for at sikre danskere mod oversvømmelser.
Billedet her er det seneste dronefoto af byggeriet af dige og sluse i Jyllinge Nordmark, som i den grad har været et sted hvor der er blevet skabt løsninger for at sikre danskere mod oversvømmelser.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt center: Mangler du en oversvømmelsesløsning, ring til Roskilde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt center: Mangler du en oversvømmelsesløsning, ring til Roskilde
Roskilde - 19. februar 2019 kl. 12:59
Af Lars Kimer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Roskilde Kommune spytter nu en million kroner i et videncenter, der skal samle den viden, som findes i Danmark om oversvømmelsesbeskyttelse.

arrow Læs også: Testcenter for oversvømmelsesbeskyttelse åbner i Roskilde

Centeret kommer til at ligge i Roskilde, og i første omgang findes yderligere en million kroner til centeret via medlemmerne i sammenslutningen Co-lab Roskilde, som tæller en række videninstitutioner og virksomheder.

- Der findes i dag ikke et sted, en kommune kan henvende sig og spørge »hvad virker, hvad gjorde I?« Det tror vi mange kommuner vil kunne få brug for. Hvorfor ikke samle og dele den viden? Det er det, centeret skal gøre, siger Karim Arfaoui (S), formand for klima- og miljøudvalget i Roskilde Kommune.

Han nævner ikke bare de voldsomme hændelse med pludselige oversvømmelser som noget der skal samles viden om.

- Det er jo den viden, der er brug for, når det virkelig brænder på. Hvordan bruger man fx en watertube? Det handler i lige så høj grad om at samle viden om, hvordan man klimasikrer en by. Hvordan laver man smartest, sikrest og billigst en omstilling af en by til at håndtere regnvand, når skybruddet kommer? siger han.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk