11. december 2019
Knut Eirik Sandvik er brygmester og medindehaver af bryggeriet Røde Port, som nu udvider med et nyt bryghus og bistro på Algade. Foto: Jørgen C. Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

Knut Eirik Sandvik er brygmester og medindehaver af bryggeriet Røde Port, som nu udvider med et nyt bryghus og bistro på Algade. Foto: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt bryghus slår dørene op til Øllets Dag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt bryghus slår dørene op til Øllets Dag
Roskilde - 13. august 2019 kl. 06:33
Af Kristian Jørgensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Snart åbner et nyt øl-eldorado i Roskilde, når Røde Port Bistro, Bryghus og Bottleshop slår dørene op i Algade.

arrow Læs også: Røde Port Bistro tager form - og alle kan følge med

Bryghuset åbner deres bottleshop 7. september på Øllets Dag, senere på måneden åbner bistroen, og bryghusets officielle åbning er 1. november.

De vil ikke servere den gennemsnitlige konsumbryg, som man alligevel kan få allevegne, men holder sig til lokalt øl, øl fra andre små bryggerier i Danmark og fra udvalgte udenlandske bryggerier, som har noget spændende at byde på.

Et par af hanerne bliver reserveret til gæstebryggere, som bliver inviteret til at komme og lave øl på Røde Ports bryganlæg.

Brygmester Knut Eirik Sandvik er ikke nervøs for, om en smal ølbar kan løbe rundt i Roskilde.

- Nej, egentlig ikke. Hestetorvet kommer til at trække, for der kommer også en cocktailbar og natklub oven i Klosterkælderen og Skänk, så der bliver en helt masse forskelligt, og jo flere vi er, jo flere forskellige mennesker trækker vi til, siger han.

Med et stenkast til den rigtige Røde Port er navnet meget velvalgt. En af parterne bag er også bryggeriet Røde Port, som laver deres øl på en ejendom ved Køgevej på den anden side af Vor Frue, men de er ikke ene om det.

John Schmidt er også en af kræfterne bag det nye bryghus, og han har en lidt anden ølbaggrund. Efter fire årtier som kok startede han i 2015 en import af polsk øl, og nu bliver han medindehaver af Røde Port-etablissementet, hvor polsk øl får fast plads blandt de 15-20 ølhaner.

arrow Bistro får sidste udskænkning klokken 23
17. oktober 2019 kl. 13:42 Opdateret: kl. 13:05
arrow Ølfestival i parken tog et syvmileskridt
11. august 2019 kl. 10:00 Opdateret: kl. 10:00

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk