21. januar 2019
Ellinor fra Ågerup var den første, som indleverede frø til det ny frøbibliotek på Ågerup Bibliotek.
Ellinor fra Ågerup var den første, som indleverede frø til det ny frøbibliotek på Ågerup Bibliotek.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt bibliotek spirer på gammelt bibliotek

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt bibliotek spirer på gammelt bibliotek
Roskilde - 14. september 2018 kl. 18:06
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et nyt bibliotek er åbnet på det gamle bibliotek i Ågerup. Forvirret? Forklaringen er, at Ågerup Bibliotek har budt velkommen til Ågerup Frøbibliotek, der åbnede i starten af denne måned.

Ellinor fra Ågerup var den første, der indleverede frø til frøbiblioteket, der bor i gamle arkivkasser på en hylde i bibliotekets forhal. Når der forhåbentlig bliver fyldt op med for mange frøposer til kasserne, lover bibliotekar Gitte Jacobsen, at der bliver indkøbt en passende kommode.

Frøbiblioteket er finansieret af zebramidler og skabt i samarbejde med Ågerup og omegns Landsbyråd på initiativ af to frivillige borgere, der er inspirerede af et lignende bibliotek i Orust, Sverige.

- Frøbiblioteket er startet for at støtte mangfoldigheden i vores haver. Vi arbejder med dele-tanken. Folk kan donere frø, de har høstet i haven, og til foråret kan de komme forbi og hente andre frø, de måske har lyst til at udvikle deres have med, siger Gitte Jacobsen.

I løbet af de første 10 dage er der indleveret knap 10 frøposer. I april 2019 holder frøentusiasterne og biblioteket en plantebyttedag på Biblioteksterrassen, der er et særligt samlingspunkt i Ågerup. Ågerup Frøbibliotek indeholder også gode råd om pasning af frø.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk