20. september 2019
Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nysynet skolebus fuld af alvorlige fejl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nysynet skolebus fuld af alvorlige fejl
Opdateret 26. marts 2019 kl. 11:21
Roskilde - 26. marts 2019 kl. 11:17
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Løse sæder, ingen nødudgang bagtil og intet værktøj til at knuse vinduer med var blandt de mange fejl, politiet og Færdselsstyrelsen fandt, da de mandag morgen stoppede en skolebus på Frederiksborgvej mellem Roskilde og Jyllinge. Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Bussen blev stoppet i forbindelse med en færdselskontrol, og føreren fortalte hurtigt, at bussen 20 minutter tidligere var synet og godkendt i Nordsjælland. Men flere lygtefejl gjorde politibetjentene mistænksomme, og de besluttede at gennemgå bussen. Her fandt de flere alvorlige fejl, som direkte påvirkede passagerernes sikkerhed.

- Det er ganske alvorligt, når en bus, der skal køre med passagerer - og i dette tilfælde med børn og unge - ikke har styr på sikkerheden. Det kan ende grueligt galt, hvis uheldet er ude, og passagererne ikke kan komme ud eller de ikke sidder ordentlig fastspændt på sæderne, siger vicepolitiinspektør Peter Stryhn fra færdselsafdelingen i Midt- og Vestsjællands Politi.

Udover de førnævnte løse sæder, manglede nødudgang og værktøj var flere beslag til ryglænene knækket, ildslukkeren var ikke synet og der manglede udvendige skilte til anvisning af, hvordan nødåbningen af dørene benyttes.

Derudover var rusten på vej igennem bussen, fem fejl ved lygterne og der manglede skilt til anvisning af passagerantal.

Alt dette til trods for, at bussen 20 minutter tidligere altså var godkendt i en synshal. Ifølge bussens takograf, der måler, hvornår bussen kører, tog synet kun 10 minutter, selvom synshallen havde opgjort synes til at have varet 20 minutter.

Derfor kan synshallen se frem til et besøg fra Færdselsstyrelsen. Bussen ejer - en ungdomsskole - får ingen bøde, fordi man havde sendt bussen på værksted for at få udbedret fejl og mangler inden synet. Værkstedet og føreren af bussen får derimod en bøde.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk