28. september 2020
En ny toiletbygning ved Himmelsøen er næsten færdig. Det er bygningen til højre, mens pavillonen til venstre bliver med bord-bænke-sæt om sommeren og opholdsareal til issvømmerne om vinteren, hvor deres sauna også vil stå. Foto: Lars Kimer
gallery icon

Se billedserie

En ny toiletbygning ved Himmelsøen er næsten færdig. Det er bygningen til højre, mens pavillonen til venstre bliver med bord-bænke-sæt om sommeren og opholdsareal til issvømmerne om vinteren, hvor deres sauna også vil stå. Foto: Lars Kimer
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nye toiletter klar ved populær badesø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nye toiletter klar ved populær badesø
Roskilde - 07. august 2020 kl. 06:29
Af Lars Kimer

Det bliver en forbedring af himmelske dimensioner, når den nye toiletbygning ved Himmelsøen kan tages i brug den kommende weekend, hvor der det bliver sommer.

Så er det nemlig farvel til de to transportable toiletter - festivaltoiletter - som hidtil har været eneste servicemulighed for de trængende gæster ved søen.

På kommunen er man godt klar over, at det havde været dejligt, hvis toiletterne havde været klar til denne badesæson, men sådan er det ikke gået.

- Vi har ventet på, at forsyningen gav grønt lys til den sidste bid af pumpesystemet, og det grønne lys har vi endnu ikke fået. Nu er det i stedet klar til weekenden, fortæller Lucy Caudery, landskabsarkitekt og projektleder i Roskilde Kommune.

Toiletter ved søen

Der er tre toiletter i den nye bygning, hvoraf det ene er et handicaptoilet. De tre toiletter er i øvrigt ikke kønsopdelt, så de kan bruges af alle.

Behovet for toiletbygningerne blev synligt, da kommunen så, hvor mange gæster Himmelsøen tiltrak. I ugen op til Roskilde Festival og under festivalen var søen sidste sommer et fluepapir.

Det var også derfor, toiletterne godt måtte have været færdig før festivalen denne sommer, selv om den endte med at blive aflyst.

Der er ofte rigtig mange gæster ved Himmelsøen. Foto: Kim Rasmussen

Pavillon

Ved siden af toiletbygningen er der også ved at blive opført en »pavillon«. Den får flere formål.

- Når det er badesæson, sætter vi bordebænkesæt op under den. Dem fjerner vi, når det bliver vinter. På det tidspunkt af året skal den bruges til at give lidt læ til isbaderne, hvis sauna også kommer op ved pavillonen. Saunaen står der kun om vinteren, forklarer Lucy Caudery.

Dine værdier

På den ene væg ved selve toiletbygningen kommer der i øvrigt noget helt nyt i kommunen. Der bliver opsat 15 skabe med kodelås, så man kan opbevare værdigenstande, mens man er i området.

- Det var egentlig tænkt til folk, som gerne ville dyrke motion i området, trailløbere fx, men de vil nok også blive brugt af mange andre. Vi glæder os til at se, hvordan de bliver brugt, siger Lucy Caudery.

Projektet med forbedringer rummer også en stribe cykelstativer, som kommer til at så tæt ved toiletbygningen.

Så snart toiletbygningen er åben, vil festivaltoiletterne bleve fjernet.

Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk