21. oktober 2018
Et nyt forslag går på, at brandvæsnet fremover godt må være op til 15 minutter om at rykke ud til en brand eller redning i Jyllinge. Det bryder med, at standarden hidtil har været en gennemsnitlig maksimalt udrykningstid på 10 minutter. Den reelle responstid fra Station Jyllinge var i 2013 otte minutter og 11 sekunder. Foto: Lars Kimer
Et nyt forslag går på, at brandvæsnet fremover godt må være op til 15 minutter om at rykke ud til en brand eller redning i Jyllinge. Det bryder med, at standarden hidtil har været en gennemsnitlig maksimalt udrykningstid på 10 minutter. Den reelle responstid fra Station Jyllinge var i 2013 otte minutter og 11 sekunder. Foto: Lars Kimer
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nye tider: Tankvognen skal fremover komme fra Roskilde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nye tider: Tankvognen skal fremover komme fra Roskilde
Roskilde - 12. januar 2018 kl. 14:05
Af Lars Kimer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fremover skal der være en tankvogn til rådighed i hele Roskilde Kommune til at bringe vand ud ved brandslukning. Er der brug for flere, så skal de kaldes til fra nabokommunerne. For to år siden var der alene på brandstationen i Jyllinge to tankvogne. Der skal borgere og brandfolk nu nøjes med nul tankvogne.

arrow Læs også: Brandmænd frygter for borgernes sikkerhed hvis brandstationen lukkes

Det er et af de af ændringsforslag, som ligger i den nye risikobaserede dimensionering for Østsjællands Beredskab.

Da Gundsø Kommune fik lov at konvertere Jyllinge Nordmark fra sommerhusområde til helårsbeboelse i 1990erne, var kravet fra Beredskabsstyrelsen dengang, at man enten udvidede brandhanenettet i Jyllinge Nordmark fra den ene eksisterende brandhane på hjørnet af Nordmarksvej og Toftegårdsvej, eller at der alternativt skulle stå to tankvogne på stationen i Jyllinge. Dengang blev løsningen med to tankvogne valgt.

I dag er der formelt to brandhaner i Jyllinge Nordmark, men den ene kan kun give 300 liter vand i minuttet mod de 1500 liter i minutter, som brandfolkene normalt bruger.

Dermed kan man på det nærmeste hente en fyldt tankvogn ind fra Roskilde på den tid, det tager at fylde en tankvogn ved »mini« brandhanen på Osvej.

- Der er i dag stadig kun en reel brandhane, hvor brandfolkene kan hente vand i Jyllinge Nordmark, og i mellemtiden er den ene tankvogn sparet væk. Det skete sidste år, så allerede der ændrede man den gamle aftale med beredskabsstyrelsen, siger brandfolkenes tillidsmand Torben Olsen.

Nu er planen, at hele område et - Roskilde Kommune - i den nye plan kun skal have en tankvogn til rådighed. Det kræver ikke den store eksamen at gætte sig til, at den naturligvis placeres i Roskilde.

Det betyder så, at hvis der går ild i et hus i fx Jyllinge Nordmark, så skal tankvognen komme fra Roskilde, før slukningsarbejdet kan begynde.

- Vedtager man det her, så er der tale om en serviceforringelse, siger han.

I øvrigt står der faktuelt forkert på side 10 i den nye forslag, at »... i Jyllinge er der et stort sommerhusområde«.

- Jeg kan ikke forklare, hvor den viden kommer fra, siger tillidsmanden.

Borgmester Joy Mogensen (S), som blandt andet sidder med i beredskabskommisionen, nedtoner konsekvenserne af forslaget.

- Som jeg har forstået forslaget, så vil vi have en tankvogn fast i Roskilde Kommune og flere andre steder Østsjællands Beredskab. Og i hele Østsjællands Beredskabs område har vi så yderligere tre vogne, som ikke vil have en fast placering, og som vi endnu ikke ved, hvor kommer til at stå. Det skal vi have drøftelser om, siger hun.

Du kan støtte lokaljournalistik som dette ved at købe dagens udgave af DAGBLADET Roskilde på linket her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy

arrow Køge siger nej til at skære i brandvæsnet
17. januar 2018 kl. 09:00 Opdateret: kl. 09:00

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk