25. februar 2021
Snart vil du kunne lynlade din elbil på tre lokationer i Roskilde, herunder på Circle K på Københavnsvej. 	Foto: Jan Partoft
Snart vil du kunne lynlade din elbil på tre lokationer i Roskilde, herunder på Circle K på Københavnsvej. Foto: Jan Partoft
Foto: Jan Partoft
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nye lyn-ladestandere: Elbilister kan se frem til at komme hurtigere videre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nye lyn-ladestandere: Elbilister kan se frem til at komme hurtigere videre
Roskilde - 21. januar 2021 kl. 09:21
Af Tomas Skov

Roskilde har fået andel i statslig støtte til opsætning af lyn-ladestandere til elbiler, og det resulterer konkret i tre ladestandere med i alt seks ladepunkter på henholdsvis Circle K, Københavnsvej 20; Q8, Københavnsvej 86-88 og Q8 på Motorvejen Nord.

Opladning i en fart

I Roskilde bymidte er der i skrivende stund 13 offentlige ladestandere fordelt på tre lokaliteter. Der er derudover et offentligt tilgængeligt ladepunkt på Musicon. Disse er imidlertid alle udstyret med normal-opladere, og det er derfor en tiltrængt oprustning, at der nu kommer tre lyn-ladestandere til byen.

Mens opladning fra en normal ladestander tager mange timer, vil man ved opladning fra en lyn-ladestander typisk kunne oplade 80 procent af batteriet i løbet af 30 minutter. Opladning af batterier sker nemlig hurtigt, når der næsten ikke er strøm på, mens ladehastigheden går ned, når opladningen har passeret 80 procent.

Tiltrængt opgradering

Af samme grund ser formand for Klima- og Miljøudvalget i Roskilde Kommune, Karim Arfaoui, frem til udbygningen med de nye ladestandere.

- Det er en kæmpe opgradering for Roskilde. Hvis det skal være attraktivt at have en elbil, er der brug for disse lyn-ladestandere. Vi har en ambition om at være førende på grøn mobilitet, og hvis det skal lykkes, skal infrastrukturen også følge med, siger formanden.

Grønt Kinderæg

Mette Gjerskov (S), der som medlem af Folketinget er valgt i Roskilde og Sjællandsregionen, er også ordfører for verdensmål og miljø. Hun glæder sig derfor over udbygningen af infrastrukturen til elbiler i Roskilde.

- Elbiler bidrager med hele tre vigtige ting for os: de er klimavenlige, de mindsker luftforureningen, og de støjer mindre i byerne. Alle tre ting, der er vigtige for os i Roskilde. Derfor er jeg kisteglad for, at vi nu får del i statslige støttemidler til hele tre lyn-ladestandere, der hurtigt kan oplade vores elbiler, siger politikeren.

Bilkøbere viser vej

Som bekendt har regeringen besluttet, at Danmark skal reducere 70 procent CO2 i 2030, og omstillingen til elbiler er en komponent i den samlede reduktion.

Bilkøberne lader umiddelbart til at skubbe til omstillingen med en tredobling af salget af el- og hybridbiler fra 9423 i 2019 til hele 32.527 i 2020.

- Det er mere end en helt fantastisk tredobling på et enkelt år. Vi er i den grad på rette vej, siger Mette Gjerskov.

Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk