6. august 2020
- Det bliver spændende at se, hvordan de reagerer, når der bare er fuldstændig stille og roligt i bussen, siger Stig Jensen, der skal køre de nye elbusser.
- Det bliver spændende at se, hvordan de reagerer, når der bare er fuldstændig stille og roligt i bussen, siger Stig Jensen, der skal køre de nye elbusser.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nye busser kræver mere af chaufførerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nye busser kræver mere af chaufførerne
Opdateret 15. april 2019 kl. 16:04
Roskilde - 15. april 2019 kl. 06:23
Af Anders Petri
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mens passagererne helst ikke skulle mærke synderlig forskel i skiftet fra diesel til elbus, er det en ny verden for chaufførerne. Det fortæller Stig Jensen, der er chauffør for uMove og indøver for de andre chauffører.

arrow Læs også: Bussen kan blive gratis på udvalgte lørdage

- Den er meget meget lydløs, og det skal man vænne sig til. Der er slet ikke noget larm heroppe af nogen art, og når du holder stille, så er der total ro. Det er super lækkert at køre.

- Det er sjovt at se reaktionerne fra chaufførerne; at der er den stilhed heroppe ved rattet, og der er ikke noget, der står og ryster, og man tror, når man holder i lyskrydset, at den er gået i stå. Men den holder og er klar til at fise sig ud, siger Stig Jensen.

De nye busser kræver også, at chaufførerne er ekstra opmærksomme, når de kører rundt i kommunen. Når de hverken larmer eller ryster kan man næsten ikke høre, at bussen kommer kørende.

Stig Jensen påpeger, at problemet bliver forværret, når folk ewr fordybet i deres telefoner eller cykler med høretelefoner på.

- Vi skal være ekstra årvågne, fordi den er lydløs jo. Det er kun dækkene, der hvisler. Det skal man vænne folk til, siger Stig Jensen.

Busserne er monteret med ekstra spejle, der bedre viser, hvad der sker omkring bussen. Det skulle gerne sikre, at chaufførerne ikke overser de trafikanter, der ikke så eller hørte bussen komme.

- Vi skal være ekstra årvågne, fordi den er lydløs jo. Det er kun dækkene, der hvisler. Det skal man vænne folk til, siger han.

arrow Klimapris til elbus-løsning
17. november 2018 kl. 05:13 Opdateret: kl. 16:50
arrow Elbusser sikrer Roskilde plads i prestigeudgivelse
24. maj 2018 kl. 09:48 Opdateret: kl. 09:48
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk