2. marts 2021
Foto: Jan Partoft
gallery icon

Se billedserie

Foto: Jan Partoft
Foto: Jan Partoft
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny varevej til Superbrugsen åbner for: 75 nye boliger på Sortebrødre Plads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny varevej til Superbrugsen åbner for: 75 nye boliger på Sortebrødre Plads
Roskilde - 22. februar 2021 kl. 05:09
Af Foto: Jan Partoft

Arbejdet bag Biblioteksgangen og Superbrugsen i Algade er nu gået i gang, for at skabe en ny underjordisk adgang, hvorigennem forretningen fortsat skal kunne få leveret sine varer. Det står bygningens ejere og kommunen for.

Når denne 'varevej', så er klar, kan arbejdet starte med en ny indretning af Sortebrødre Plads mellem bygningen og Dronning Margrethes Vej, hvor der i dag er parkeringspladser

Nærmest Superbrugsen, der også har huset det gamle Schou-Epa og senere Kvickly, opføres 1.000-1.200 kvm., som skal bruges til dagligvare- eller udvalgsbutikker samt 400 kvm. til restauranter eller café.

På det øvrige område ned med Dronning Margrethes Vej skal 7.500 kvm. anvendes til boliger. Deres størrelse er ikke fastlagt, men hvis man regner med knapt 100 kvm. til hver i gennemsnit, kan her opføres 75-80 nye boliger.

Sendes i udbud
Roskilde Kommune er i øjeblikket ved at forberede udbudsmaterialet, der ventes klar i løbet af marts eller april. Derefter kan interesserede entreprnører og udviklere byde på opgaven, og arbejdet ventes at kunne starte efter sommerferien.

Prisen for denne attraktive grund skal betale for det nye parkeringshus ved siden af, som kommunen byggede for godt 90 mio. kroner, hvilket holdt sig indenfor bygge-budgettet.

Biler i p-huset
De nuværende p-pladser på jordoverfladen bag Superbrugsen bliver nedlagt. I stedet skal kunderne i denne ende af Roskilde bruge p-huset, der rummer lidt flere pladser, end der oprindelig var i hele området.

Under de nye boliger og forretninger skal der også være p-pladser, som dog overvejende er beregnet for de kommende beboere.

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk