25. oktober 2021
Værebro Å og dal er et vådområde med en spændende natur. Nu har Egedal og Roskilde kommuner i fællesskabt et stinet på cirka 20 kilometer i området.
gallery icon

Se billedserie

Værebro Å og dal er et vådområde med en spændende natur. Nu har Egedal og Roskilde kommuner i fællesskabt et stinet på cirka 20 kilometer i området.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny vandresti i Værebro Ådal åbner for: Grænseoverskridende ture i vådt område

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny vandresti i Værebro Ådal åbner for: Grænseoverskridende ture i vådt område
Opdateret 29. marts 2021 kl. 13:26
Roskilde - 29. marts 2021 kl. 09:26

Åen i Værebro-ådal udgør grænsen mellem Egedal og Roskilde Kommune. Men går man tur i området er grænsen ikke noget, man lægger mærke til. Og det er heller ikke meningen.

For de to kommuner samarbejder fint over grænsen. Begge kommuner har lavet stier på hver deres side af kommunegrænsen men lavet fælles oversigtskort.

Værebro Ådal byder på enestående natur, der er så attraktivt, at det endda tiltrækker Danmarks eneste ynglende storkepar.

For selvom området ligger nær byer, er naturen varieret og uberørt og strækker sig over 14 km fra Ballerup i øst til Roskilde Fjord i vest.

Størstedelen af Værebro Ådal ligger mindre 2,5 meter over havets overflade og området består af ferske enge, moser og enkelte større åbne vandflader.

Der er derfor temmelig vådt, men en ny gangbro gør, at man kan gå tværs gennem rørskoven, hvor rørhøgen blandt andet kan opleves.

Værebro Ådal blev fredet i 2017 og de nye stier, der nu åbnes, er en del af fredningen.

Fredningen skal blandt andet beskytte områdets rige dyreliv. De mange næringsrige søer, hvoraf mange er tidligere tørvegrave, er vigtige levesteder for en række planter og dyr.

Roskilde Kommune har etableret cirka seks kilometer sti i området, og Egedal Kommune har etableret cirka 14 kilometer sti. Der er otte ruter at vælge i mellem.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk