15. august 2020
Borgmester Tomas Breddam klippede snoren til den nye »hovedvej«, Bromarken, i Jyllinge. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Borgmester Tomas Breddam klippede snoren til den nye »hovedvej«, Bromarken, i Jyllinge. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny »udvej«: Men hvornår kommer lyskrydset?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny »udvej«: Men hvornår kommer lyskrydset?
Roskilde - 05. september 2019 kl. 10:01
Af Lars Kimer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Undertegnede blev ansat på DAGBLADET 1. december 2003. Allerede dengang blev der snakket om det, der længe blev kaldt Osvejs forlængelse, en mere smart vej ud fra Jyllinge Nordmark til A6.

arrow Læs også: Ødelagt chikane rev olietanken op på Knuds bil

I går, 4. september 2019, blev den til virkelighed, da den nye borgmester Tomas Breddam (S) indviede den nye vej, som har fået navnet Bromarken.

Det er forventningen, at et sted mellem 4000 og 5000 biler hver dag vil køre ud fra Møllevej til A6/Frederiksborgvej. Hidtil har der kørt omkring 1500 bilister på Møllevej hver dag.

Fra kommunal side er det forventningen, at den nye vej vil ændre mærkbart på trafikken i Jyllinge. Specielt Værebrovej og Jyllinge Parkvej vil opleve en nedgang i trafikken, men også Nordmarksvej kan ende med at opleve en nedgang i trafikken, fordi dem der bor på vandsiden af Nordmarksvej og ude langs med Osvej Vest vil være interesseret i at bruge den nye vej frem for at søge mod Jyllinge Parkvej.

Alle i Jyllinge er nok klar over, at der endnu ikke er etableret et lyskryds på A6, sådan som der også har været talt om længe.

- Det er planen, at vi allerede nu går i gang med det arbejde. Vi skal have lavet et firbenet kryds, så både bilister på Møllevej og fra Gulddyssevej får glæde af krydset. Præcist hvor på A6 krydset kommer til at ligge, skal vi lige i dialog med grundejerne om. Det var vores ambition at rykke Gulddyssevej-udkørslen mod syd, siger vej- og parkchef Ivan Hyllested.

Etableringen af det nye kryds har stået i den strategiske anlægsplan de sidste fem år, og det nye kryds forventes at koste 11,7 millioner kroner.

- Det er ikke billigt, fordi vi skal flytte en sidevej, etablere et kryds, og så har Vejdirektoratet forlangt, at A6 bliver med to spor i hver retning på strækningen omkring lyskrydset, siger Ivan Hyllested.

Selv om pengene i fem år har stået i den strategiske anlægsplan, så er pengene endnu ikke bevilliget af politikerne, så med et spare-budget på trapperne, kan politikerne stadig nå at udskyde byggeriet af lyskrydset. Det tror borgmesteren dog ikke på.

- Status med krydset er, at forhåndsgodkendelsen er i hus fra Vejdirektoratet, pengene er i budgettet, og vi gør klar til at sende opgaven med det nye kryds i udbud, så det bliver klar i 2020. Så er vi kommet helt i mål. Det har der i mange år været en forventning om, og den forventning indfrier vi, siger Tomas Breddam til DAGBLADET.

arrow 72-årig kvinde påkørt i fodgængerfelt: Fik brud på benet
09. december 2019 kl. 12:08 Opdateret: kl. 12:08
Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk