19. juli 2019
Gråbrødre Skole er Socialdemokratiets umiddelbare favoritsted til den kommende fgu-uddannelse, selvom kommunen så ikke kan sælge skolen til boliger. Foto: Jørgen C. Jørgensen
Gråbrødre Skole er Socialdemokratiets umiddelbare favoritsted til den kommende fgu-uddannelse, selvom kommunen så ikke kan sælge skolen til boliger. Foto: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny uddannelse kan svinge mange millioner i pris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny uddannelse kan svinge mange millioner i pris
Roskilde - 13. november 2018 kl. 14:16
Af Kristian Jørgensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det risikerer at koste op mod 50 millioner kroner for Roskilde Kommune at finde lokaler til den nye fgu-uddannelse, der erstatter produktionsskolen og har brug for en anden placering end Base 4000 på Københavnsvej.

arrow Læs også: Bomi og Handelsskole i spil til at huse ny uddannelse

Derfor ser Venstre helst, at kommunen i en fart får lejet sig ind på Roskilde Handelsskole. Her kan den nye uddannelse ligge i et studiemiljø og til en helt anden pris end det umiddelbare alternativ på Gråbrødre Skole, der kræver en ombygning til knap 15 millioner kroner og desuden betyder, at skolen ikke kan sælges til boliger for 35 millioner.

Lige nu afventer politikerne en analyse af, hvor det vil være bedst at placere FGU. Den har Venstre været med til at aftale, men nu vil partiet helst have sikret en lejeaftale med handelsskolen, inden det er for sent. Den køber Socialdemokratiet ikke. De holder sig til aftalen om at få en afklaring af, hvordan økonomi og egnethed hænger sammen på handelsskolen, Gråbrødre Skole eller Bomi på Maglegårdsvej, som også er i spil.

- For studiemiljøet og hele organisationen er det bedst med en selvstændig bygning, så de kan skabe en selvstændig profil og bygge op derfra. Derfor ser vi Gråbrødre Skole og Bomi som mere velvalgte med en lille overvægt til Gråbrødre. Jeg mener ikke, det vil skade bylivet, at der kommer en masse elever på FGU, og så kan man altid bruge Gråbrødre Skole til nogle andre ting om aftenen, siger økonomiudvalgsmedlem Daniel Prehn (S).

arrow - Sælg Gråbrødre Skole
22. august 2018 kl. 14:32 Opdateret: kl. 13:08
Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk