24. juni 2021
Borgmestrene i Roskilde og Egedal, Tomas Breddam (S, tv) og Karsten Søndergaard (V, th), cyklede i front for et følge på Jyllinge-Stenløseruten.
gallery icon

Se billedserie

Borgmestrene i Roskilde og Egedal, Tomas Breddam (S, tv) og Karsten Søndergaard (V, th), cyklede i front for et følge på Jyllinge-Stenløseruten.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny supercykelsti blev indviet en gang til

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny supercykelsti blev indviet en gang til
Roskilde - 04. juni 2021 kl. 14:50

Da Supercykelstisamarbejdets 10. supercykelsti, Jyllinge-Stenløseruten, åbnede i februar, blev det markeret som en online-begivenhed. Men nu er der med fire måneders forsinkelse også blevet holdt en åbning med fysisk fremmøde, og den fandt sted i forbindelse med Word Bicycle Day den 3. juni. Det blev fejret med deltagelse af pendlere og borgmestrene fra de to kommuner, som ruten ligger i.

arrow Læs også: Egedals nye supercykelsti indvies med fælles cykeltur

- Vi står ved den første supercykelsti, der går mellem to regioner - og det er værd at dvæle ved. For sådan rent symbolsk giver det ikke mening, at cyklisme er begrænset til kommune- eller regionsgrænser. Hvis vi skal have flere til at lade bilen stå og bruge cyklen i hverdagen, så skal cykelturen give mening - uanset hvor grænserne er. Og det gør Jyllinge-Stenløseruten i høj grad, siger Tomas Breddam (S), borgmester i Roskilde Kommune.

Sammen med Karsten Søndergaard, borgmester i Egedal Kommune, cyklede Tomas Breddam den knap otte kilometer lange rute med et følge af blandt andre lokale politikere, cykelpendlere og frivillighedsforeningen Cykling Uden Alder.

- Denne cykelsti går jo ikke blot mellem to byer i to kommuner. Den fletter sig ind på den videre supercykelsti-strækning, så man kan, hvis man vil, cykle hele vejen til København. Man kan også cykle hen til vores S-togstationer, stille cyklen der, eller tage den med i toget ind mod storbyen. Denne supercykelsti er en oplagt mulighed til de mange pendlere, der har brug for at komme langt og som gerne vil have noget motion undervejs, siger Karsten Søndergaard (V), borgmester i Egedal Kommune.

Cykelturen sluttede ved Jyllingehallerne, hvor der var stillet op med goodiebags og forfriskninger til deltagerne, mens borgmestrene holder taler.

arrow Video: Supercykelsti indvies onsdag
09. februar 2021 kl. 16:00 Opdateret: kl. 13:55
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk