5. juni 2020
Nogen har lavet labyrinter af sten ved Bolund. På sydsiden er der to sammenflettede labyrinter. Foto: Tove Kjær Nielsen
gallery icon

Se billedserie

Nogen har lavet labyrinter af sten ved Bolund. På sydsiden er der to sammenflettede labyrinter. Foto: Tove Kjær Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny stenet attraktion dukket op på Bolund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny stenet attraktion dukket op på Bolund
Opdateret 14. maj 2020 kl. 08:34
Roskilde - 14. maj 2020 kl. 06:20
Af Lars Kimer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den var der bestemt ikke, før corona-krisen ramte. Men nu er der dukket en stor og meget vellavet ny attraktion op på natur-attraktionen Bolund lige nord for Risø ved Roskilde. Nogen har lavet en særdeles vellavet og solid labyrint, faktisk to, som er blevet flettet ind i hinanden. Ved du, hvem der står bag, så tøv ikke med at skrive til os på roskilde.red@sn.dk

arrow Læs også: Gå på jagt efter kæmpesten

Bolund er faktisk et privat naturområde, som ejes af Benny og Inge Andersens Familiefond. Ejerne har, trods det, at området er privat, givet offentligheden adgang til området, hvilket rigtig mange benytter sig af.

Hjerter i sten

Ikke mindst i disse tider er der run på. I weekenden holder der i mange timer mellem 20 og 30 biler på p-pladsen ved Bolund. P-pladsen plejer sagtens at kunne rumme de besøgende, der kommer, men i disse corona-tider er kapaciteten faktisk presset. Der er rigtig mange, som vil ud i naturen.

Tove Kjær Nielsen fra Jyllinge har sendt os billederne af labyrinten, som hun så for første gang i sidste uge, hvor hun gik tur på Bolund med sin mand og bror.

- Jeg går jævnligt tur på Bolund, og det er første gang, jeg har set den. Den er helt sikkert lavet, imens vi har haft corona. Den er virkelig flot lavet. På nordsiden af »knolden« er der lavet flere hjerter i sten, og nogen har også lavet tekster med sten. På sydsiden er der så disse to sammenflettede labyrinter. Jeg vil tro, at de har en diameter på 10 meter, siger hun.

Ser ikke tilfældigt ud

Tove Kjær Nielsen er pensioneret skolelærer, og hun tænker, at det kunne være en lærer, som har haft en klasse med på tur.

- Det kunne være en lærer, som har tænkt helt ud af boksen. Der er jo både historie, geografi og matematik i det, der her er lavet. Som voksen tænker jeg på helleristninger, når jeg ser labyrinterne.

Tove Kjær Nielsen kalder labyrinterne for hyggelige.

- Det er et ekstra hyggeligt element i en virkelig flot tur ud i naturen. Jeg tror, at børn med på tur vil nyde at hoppe rundt i labyrinterne. Jeg kunne virkelig godt tænke mig at vide mere om, hvordan de er opstået. Det ligner ikke noget, som tilfældigt forbipasserende har stykket sammen over tid ved, at de enkelte familier har lagt nogen sten, siger hun.

arrow Nul ny campingbutik: Klage fra DN spænder ben
22. februar 2020 kl. 06:19 Opdateret: kl. 15:53
arrow Tre lokaler giganter med på ny side om kæmpesten
21. august 2018 kl. 17:11 Opdateret: kl. 13:17
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk