17. oktober 2021
Randi Rye blev som barn og teenager ikke døbt og konfirmeret, men senere blev hun inspireret af Folkekirken og valgte at blive døbt som 20-årig. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Randi Rye blev som barn og teenager ikke døbt og konfirmeret, men senere blev hun inspireret af Folkekirken og valgte at blive døbt som 20-årig. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny præst blev først døbt som 20-årig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny præst blev først døbt som 20-årig
Roskilde - 26. maj 2018 kl. 07:58
Af Britt Nielsen

Det lå slet ikke i kortene, at 31-årige Randi Rye skulle blive præst, men for tre uger siden blev hun indsat som præst i Svogerslev Kirke.

arrow Læs også: Snoldelev indgår ægteskab med Gadstrup

- Det er lidt sjovt. Jeg er vokset op i en familie, hvor man ikke går i kirke, fortæller Randi Rye, som derfor hverken blev døbt eller konfirmeret.

- Da de andre fra min klasse blev konfirmeret, synes jeg, det var lidt fjollet, siger Randi Rye, som senere mødte en kæreste, hvor familien var kristne.

Randi Rye blev draget af det fællesskab og den varme, hun oplevede sammen med dem. Hun besøgte blandt andet Karlslunde Strandkirke og blev inspireret.

- Jeg blev døbt, da jeg var 20. Jeg har selv sagt ja til dåben, så derfor er jeg ikke blevet konfirmeret, fortæller Randi Rye, da DAGBLADET møder hende på en solrig bænk ved Svogerslev Kirke.

- Jeg måtte sætte mig ind i sagerne, og så valgte jeg at læse teologi, siger Randi Rye, som er blevet ansat på deltid og skal stå for en tredjedel af de kirkelige handlinger. Derudover kommer hun til at have med børnefamilierne i Svogerslev at gøre.

Hun skal både have mini-konfirmander og konfirmandhold.

Net-artiklen her er en forkortet version af en artikel, der bringes i DAGBLADET Roskilde lørdag den 26. maj. Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy

arrow Snoldelev Sogn går en ny fremtid i møde
23. januar 2020 kl. 14:21 Opdateret: kl. 13:17
arrow Sogne vil skilles efter flere hundrede år
23. januar 2020 kl. 13:07 Opdateret: kl. 13:07
Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk