20. september 2019
Bakken på Hedeland Skicenter. Foto: Hedeland Skicenter
gallery icon

Se billedserie

Bakken på Hedeland Skicenter. Foto: Hedeland Skicenter
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny lift til skientusiaster i Hedeland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny lift til skientusiaster i Hedeland
Roskilde - 20. maj 2016 kl. 18:25
Af Maria Runøe Møller
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Snart kan både store og små skientusiaster komme bekymringsfrit til toppen af bakken på Hedeland Skicenter. Til vinter håber anlægget at kunne præsentere en spritny skilift.

Det glæder især formand for Hedeland Skicenter Kim Truesen, som selv har stået på ski i mere end 40 år:

- Den nuværende lift er over 30 år gammel, og især børn og nybegyndere har problemer med at bruge den. Den har ingen fjeder og er derfor ikke er særlig komfortabel, siger Kim Truesen.

Den nye lift koster næsten 900.000 kroner, som skicenteret i en årrække har indsamlet gennem forskellige sponsorater. Den levereres af den Tjekkiske liftproducent B+J MIKESKA og er en moderne slæbelift med teleskopstænger, som ses på mange skianlæg i udlandet.

- Det sender et klart signal om, at vi er villige til at fremtidssikre vores anlæg. Jeg tror, at liften vil få en stor betydning for udviklingen på stedet, fordi flere nybegyndere nu kan bruge hele bakken, siger Kim Truesen.

Hedeland Skicenter håber på, at den nye lift kan blive installeret allerede efter sommerferien, så brugerne af skibakken kan få glæde af den hele næste vinter. Her har anlægget nemlig 30 års jubilæum.

- Men hvis det skal lykkedes, kræver det, at vi får alle sikkerhedsgodkendelser igennem, og det kan godt blive en udfordring. Først og fremmest venter vi dog på svar fra Høje Taastrup kommune, som skal tillade byggeriet. Og så tager vi den derfra, siger Kim Truesen.

Hedeland Skicenter er med sine 282 meter bakke Danmarks største og har i alt tre lifte. Centeret har kun åbent, når det har sneet og havde over 5500 besøgende sidste vinter. Rekorden lyder på hele 1500 besøgende på bare én dag.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk