6. april 2020
Det er ikke fordi, der ligger de vilde planer i kortene for Jyllinge i den nye kommuneplan for de næste 12 år. Men lidt bliver det da til. Foto: Lars Kimer
Det er ikke fordi, der ligger de vilde planer i kortene for Jyllinge i den nye kommuneplan for de næste 12 år. Men lidt bliver det da til. Foto: Lars Kimer
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny kommuneplan: Småt med store planer for Jyllinge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny kommuneplan: Småt med store planer for Jyllinge
Opdateret 12. januar 2020 kl. 16:08
Roskilde - 11. januar 2020 kl. 17:48
Af Lars Kimer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der kommer ingen revolutioner i Jyllinge de næste 12 år, hvis man bladrer i den nye kommuneplan for Roskilde Kommune, som p.t. er i høring.
Med hensyn til boligudvikling ønsker kommunen, når Bromarken er færdigudviklet, at der må bygges på østsiden af Lindegårdsvej mellem Jyllinge Parkvej og Møllevej, dog ikke helt ud til A6.
Der bliver også udlagt et areal til boliger fra den gamle Tornhøj Børnehave og østpå til cirka der, hvor Baunehøjvej slår et 90 grader knæk. Sydpå strækker arealet sig næsten helt ned til Snekkevej.

arrow Læs også: Busbane til Risø og ny station med i plan, men intet spritkryds

Ser man på erhverv, kommer der ikke mere erhvervsjord. Der er stadig ledige grunde i Møllehaven, slår planforslaget fast.

Ser man på de mere rekreative elementer i planen, så er det værd at bide mærke i, at der åbnes for at etablere skov på vestsiden af A6 mellem Møllevej og Jyllinge Parkvej, så byen og skoven vokser helt sammen.
Både boligudbygningen og udvidelsen af skoven kræver dog, at lokale lodsejere kan se en idé med projektet. Kommunen vil også arbejde på, at adgangen langs med Roskilde Fjord på Fjordstien bliver forbedret.

Sidst, men ikke mindst, er der nævnt et lille pip om Nordmarksvej. Der står, at der på længere sigt skal arbejdes på at etablere cykelstier langs Nordmarksvej på hele strækningen fra rundkørslen på Osvej til svinget på Møllevej.

Der er borgermøde om kommuneplanen tirsdag den 28. januar klokken 19 i den gamle byrådssal i Byens hus i Roskilde. Selve høringen slutter den 16. februar.

arrow Roskilde skal dækkes med skov - målet er 20 procent
03. januar 2020 kl. 13:15 Opdateret: kl. 13:15

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk