24. juni 2021
Fri  Klub holder åbent hus lørdag den 13 oktober for alle interesserede i Frivilligcenter Roskilde ved Jernbanegade 21A. Foto: Anders Ole Olsen
gallery icon

Se billedserie

Fri Klub holder åbent hus lørdag den 13 oktober for alle interesserede i Frivilligcenter Roskilde ved Jernbanegade 21A. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny klub: - Vi lærer af hinanden, når vi er forskellige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny klub: - Vi lærer af hinanden, når vi er forskellige
Roskilde - 04. oktober 2018 kl. 10:14
Af Katrine H. Kristensen

En ny klub åbner snart dørene i Roskilde. Klubben hedder Fri Klub, og navnet symboliserer, at der skal være plads til alle i klubben. Initiativtagerne bag er formand Mia Angela Alstrup og kasserer Jørgen Zacho, der begge er hørehæmmede.

arrow Læs også: Igen: Nul kroner til Frivilligcenter

- Det er så vigtigt et budskab, at der skal være plads til alle. Derfor vil vi også være en klub, hvor alle er velkomne. Det tæller både unge, ældre, handicappede, hørehæmmede eller blinde. Vi vil også gerne være en klub for dem, der har det svært. Dem som er ensomme, og måske ikke har særlig mange steder at gå hen. Vi har et guldhjerte for alle mennesker, siger Mia Angela Alstrup.

Mia Angela Alstrup og Jørgen Zacho vil ikke kun starte en klub op for hørehæmmede, men for alle, der har lyst til at være med. På den måde kan man møde forskellige typer mennesker, man normalt ikke ville møde.

- Når mennesker med forskellige baggrunde mødes, lærer man rigtig meget af hinanden. Det er det gode ved at være forskellig. Vi kan for eksempel undervise i tegnsprog. En klub kan godt være for alle, man behøves ikke dele det ind i kategorier. Det er også en af grundene til, at vi synes, det var vigtigt med en friklub, siger Jørgen Zacho.

Fri Klub har også nogle klare regler for, hvordan man skal opføre sig.

- Vi tolerer ikke sladder og rygter, så bliver man bandlyst fra klubben. Vi vil gerne have en positiv forening, hvor der er ingen fordomme, og man kan være sig selv. Folk har så travlt til hverdag, og nogle gange glemmer de at stoppe op og smile. Her har vi tiden til at lære hinanden at kende, siger Mia Angela Alstrup.

Fri Klub holder åbent hus lørdag den 13. oktober i Frivilligcenter Roskilde i Jernbanegade 21A i Roskilde for alle interesserede. Klubben holder åbent cirka tre gange om måneden det første halve år. Læs mere på www.friklub.dk

arrow De frivillige har overtaget Tinghuset
09. december 2016 kl. 18:09 Opdateret: kl. 17:22
arrow En sejr for frivilligheden
01. december 2014 kl. 15:41 Opdateret: kl. 12:04
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk