16. september 2019
Nu bliver det undersøgt, om hjerneskadecenteret Bomi kan flytte over på Roskilde Handelsskole, hvor tiendeklassecenteret TCR så skal ud af deres lokaler. Alt sammen for at gøre plads til en ny fgu-uddannelse i Bomis lokaler. Foto: Hans-Jørgen Johansen
Nu bliver det undersøgt, om hjerneskadecenteret Bomi kan flytte over på Roskilde Handelsskole, hvor tiendeklassecenteret TCR så skal ud af deres lokaler. Alt sammen for at gøre plads til en ny fgu-uddannelse i Bomis lokaler. Foto: Hans-Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny joker i lokalekabale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny joker i lokalekabale
Roskilde - 11. april 2019 kl. 13:33
Af Kristian Jørgensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det har voldt Roskilde Kommune og ikke mindst dens politikere en del besvær, hvor de skulle placere den nye fgu-uddannelse (forberedende grunduddannelse). Den starter til august, og der er stadig ikke fundet en løsning, men det lader til at nærme sig efter en ny drejning i sagen.

arrow Læs også: Pavilloner skal give plads til flere elever på ny skole

Forvaltningen havde egentlig anbefalet at placere uddannelsen på Roskilde Handelsskole, som lod til at være den letteste og billigste løsning. Socialdemokratiet har talt varmt for at placere uddannelsen på hjerneskadecenteret Bomi på den anden siden af Maglegårdsvej, men den løsning ville kaste hjerneskadecenteret ud i en besværlig flytning til Jyllinge og koste 35 millioner kroner.

Roskilde Handelsskole stod også klar til at modtage fgu med åbne arme, men de har nu bragt en ny mulighed i spil, som kan betyde, at fgu alligevel ender i Bomis lokaler. Bomi kan nemlig rykke over gaden til de lokaler, handelsskolen har udlejet til tiendeklassecenteret TCR. Det vil koste 15 millioner kroner til ombygninger, og så skal tiendeklasserne flytte til andre lokaler på handelsskolen.

Den mulighed bliver nu undersøgt nærmere, men socialdemokraterne er lune på idéen.

- Problemet har været, at Bomi har en bygning, de ikke bruger fuldt ud, og fgu kan ikke være i TCR fuldt ud, siger Daniel Prehn, der sidder i økonomiudvalget og er politisk ordfører for Socialdemokratiet.

Venstre har længe talt for at lade fgu flytte ind på handelsskolen og lade Bomi blive, hvor de er. Som budgetpartner vil de ikke stemme for en dyr ombygning af Bomi for at give plads til den nye uddannelse, ligesom Bomi bliver skånet for en uønsket flytning.

- Vi skal ikke glemme, at fgu er en statslig uddannelse, ikke en kommunal uddannelse, og derfor er det begrænset, hvad vi skal gøre. Vi skal sikre gode forhold, men jeg synes ikke, vi skal genere vores egne institutioner med forkromede krav, siger gruppeformand Jette Tjørnelund.

arrow Hjerneskadecenter Bomi vil nødigt flytte
11. april 2019 kl. 15:58 Opdateret: kl. 13:48
Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk