18. oktober 2021
Roskilde Oplevelseshavn og Roskilde og Omegns Lystfiskerklubs nye formidlingsbåd Kutlingen stak til søs efter at være blevet navngivet.
gallery icon

Se billedserie

Roskilde Oplevelseshavn og Roskilde og Omegns Lystfiskerklubs nye formidlingsbåd Kutlingen stak til søs efter at være blevet navngivet.
Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny formidlingsbåd kommer først i brug til foråret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny formidlingsbåd kommer først i brug til foråret
Roskilde - 08. oktober 2021 kl. 17:52
Af Lars Ahn Pedersen

Hvad sker der under overfladen i Roskilde Fjord?

arrow Læs også: Mini fisker- og forskerbåd

Det får børn og unge nu mulighed for at opdage med Roskilde Oplevelseshavn og Roskilde og Omegns Lystfiskerklubs (ROLK) nye fælles formidlingsbåd, der blev navngivet og søsat fredag eftermiddag i Roskilde Havn.

Skoleeleverne og lystfiskerne må dog væbne sig med tålmodighed, for det bliver først til foråret, at der for alvor kommer gang i sejlturene på fjorden med aluminiumsbåden, der er bygget i Tyskland og er drevet af solbatterier.

- Det bliver for koldt at sejle ud nu, så vi bruger efteråret til at lære båden at kende, og så kører vi med fuldt program i foråret med skoler og lystfiskeri, siger ROLKs formand Uffe Clemmensen.

Båden har fået navnet Kutlingen, men det var nu ikke den store overraskelse, eftersom det allerede har været nævnt tidligere i pressemeddelelser fra initiavtagerne.

En kultling er en lille fisk, der lever på bunden og normalt ikke har den store status blandt lystfiskere, men ifølge Uffe Clemmensen er den faktisk ret velsmagende og minder om hornfisk.

Formidlingsbåden har kostet 550.000 kroner, og projektet har fået støtte fra Roskilde Kommune, Nationalpark Skjoldungernes Land og Friluftsrådet.

arrow Drømmer om at sende skoleskib ud på fjorden til sommer
29. januar 2021 kl. 19:58 Opdateret: kl. 11:51
Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk