17. august 2019
Marie-Louise Høstbo (th.) lægger gård til Krydsfelt Festival, og idéen er opstået på baggrund af Lise Kristoffersen litterære hjemmesaloner. Foto: Krydsfelt Festival
Marie-Louise Høstbo (th.) lægger gård til Krydsfelt Festival, og idéen er opstået på baggrund af Lise Kristoffersen litterære hjemmesaloner. Foto: Krydsfelt Festival
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny festival skal vokse til tre dage allerede i 2020

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny festival skal vokse til tre dage allerede i 2020
Roskilde - 13. marts 2019 kl. 15:45
Af Kristian Jørgensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En helt ny festival med samtaler, musik og performance ser dagens lys lørdag den 4. maj, hvor Østrupgård danner rammen om Krydsfelt Festival.

arrow Læs også: Pernille Rosendahl hovednavn på ny kulturfestival

Festivalen har fået 50.000 kroner fra Statens Kunsftfond og 40.000 kroner fra Roskilde Kommunes kulturpulje til den første udgave, hvor det er håbet at samle 150 mennesker i den højloftede kornlade på gården ved Gundsømagle Sø.

Hvis alt går vel, er det allerede planen at udvide festivalen til tre dage i 2020.

- Det er et forsøg på at starte noget nyt op og se, om interessen er gengældt. Vi vil gerne gøre det til noget, der er længere, og kan høre på kunstnerne, at de gerne vil vise deres ting over flere dage, siger Marie-Louise Høstbo, der er indehaver af Østrupgård.

Hun arrangerer festivalen sammen med Lise Kristoffersen fra Ågerup, som såede de første frø til festivalen. Lise Kristoffersen har gennem godt to år holdt litterære saloner hjemme hos sig selv, hvor Marie-Louise Høstbo dukkede op, og de to blev enige om at skabe noget sammen.

Navnene på de optrædende vil blive offentliggjort, når forhåndsaftalerne er blevet bekræftet.

- Det er forskellige fag, der mødes i samtale med en moderator, hvor vi sætter en forfatter sammen med en atkitekt eller en videnskabsmand sammen med en samfundsdebattør for at se, om de har et fælles ståsted og kan inspirere hinanden, siger Marie-Louise Høstbo

16 projekter får til sammen en halv million kroner fra Roskilde Kommunes kulturpulje. Blandt dem er Roskilde Pop-up Bio, der vil vise en film på storskærm i Folkeparkens amfiteater 20. august. Høstfesten i Viby vil i år skrue tiden tilbage og omdanne bybilledet til Viby anno 1859, og så kommer der gadeteaer i Jyllingecentret i skoleferiens sidste uge.

arrow Ny festival klar med de første navne
21. marts 2019 kl. 16:02 Opdateret: kl. 12:26
Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk