23. januar 2019
Roskilde Kunstforenings formand Jes Nysten (tv) og erhvervsdirektør i Danske Bank Jesper Steen Christensen ses her med billedhuggeren Søren Schaarups skulptur, som gives til vinderen af Roskilde Erhvervspris 2018. Prisen uddeles dog først om et år, når der er nytårskur på rådhuset for erhvervslivet i januar 2019. Foto: Lars Ahn Pedersen
gallery icon

Se billedserie

Roskilde Kunstforenings formand Jes Nysten (tv) og erhvervsdirektør i Danske Bank Jesper Steen Christensen ses her med billedhuggeren Søren Schaarups skulptur, som gives til vinderen af Roskilde Erhvervspris 2018. Prisen uddeles dog først om et år, når der er nytårskur på rådhuset for erhvervslivet i januar 2019. Foto: Lars Ahn Pedersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny erhvervspris skal vises frem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny erhvervspris skal vises frem
Roskilde - 12. januar 2018 kl. 11:52
Af Lars Ahn Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Set ud fra et markedsføringsmæssigt synspunkt kan det virke mærkeligt, at Danske Bank i Roskilde lancerer en ny erhvervspris uden at opkalde den efter sig selv, men i stedet har valgt at navngive den Roskilde Erhvervspris. Men det er fuldt ud bevidst, lyder det fra bankens erhvervsdirektør Jesper Steen Christensen.

arrow Læs også: Her er prisen: Roskilde Erhvervspris kører videre

- Vi kunne sikkert godt få mere reklame ud af det, hvis vi kaldte den for Danske Banks Erhvervspris, men jeg vil gerne have, at den skal være hele Roskilde Kommunes erhvervspris. Det skal også være en pris, der kan drives af alle og ikke kun af Danske Bank, siger han.

Frem til 2015 var der et andet pengeinstitut i Roskilde, som uddelte en årlig erhvervspris, der bestod af kunstværker lavet af lokale kunstnere, som Roskilde Kunstforening udvalgte. De seneste to år har været »prisløse«, og Jesper Steen Christensen var umiddelbart lidt skeptisk, da han blev opfordret til at stå bag en ny erhvervspris.

Efter at have tænkt over det valgte han alligevel at gå i gang med projektet, men bortset fra at Roskilde Kunstforening igen er med til at vælge kunstneren, er der ændret en hel del ved processen.

For eksempel kan der indstilles virksomheder helt frem til den 30. oktober, og selve prisen vil blive uddelt i forbindelse med Erhvervsforum Roskilde og Roskilde Kommunes nytårskur i januar 2019, hvor deltagerne skal udpege vinderen blandt to finalister.

- Så det er erhvervslivet, der vælger vinderen, siger Jesper Steen Christensen.

Kunstværket, der udgør Roskilde Erhvervspris, er allerede fundet. Det er en skulptur af hvid marmor lavet af billedhuggeren Søren Schaarup fra Ejby ved Kirke Hyllinge. Lige nu står skulpturen i en montre i Danske Banks erhvervsafdeling på Stændertorvet, men det bliver den ikke ved med. Jesper Steen Christensen vil nemlig gerne sende den rundt i hele kommunen i 2018, så mange kan nå at se den, inden den finder sit fremtidige hjem.

- Nu skal den først stå en måned på rådhuset, og derefter skal den rundt i kommunen. Jeg tager gerne mod forslag, men det skal være steder, hvor der kommer mange mennesker. Den skal ikke bare stå på en direktørs kontor, siger han.

arrow De kan vinde erhvervsprisen
06. november 2018 kl. 16:36 Opdateret: kl. 14:24
arrow Roskilde har atter en erhvervspris
30. maj 2018 kl. 15:00 Opdateret: kl. 09:23

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk