21. juni 2021
Gråbrødre Skole er blevet solgt af Roskilde Kommune til Core Bolig X, som vil indrette lejeboliger til 50 plus-segmentet. Foto: Steen Østbjerg
Gråbrødre Skole er blevet solgt af Roskilde Kommune til Core Bolig X, som vil indrette lejeboliger til 50 plus-segmentet. Foto: Steen Østbjerg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny ejer vil lave boliger på Gråbrødre Skole til bestemt aldersgruppe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Ny ejer vil lave boliger på Gråbrødre Skole til bestemt aldersgruppe
Roskilde - 03. februar 2021 kl. 12:29
Af Lars Ahn Pedersen

Hvem kunne ikke tænke sig at skifte det store parcelhus ud med en mindre lejlighed lige midt i centrum af Roskilde? Det er der faktisk en del, som gør, når de har passeret de 50 år, og børnene er flyttet hjemmefra.

arrow Læs også: Entreprenør går i gang med at forvandle gammel skole til boliger efter påske

- Vi har allerede fået henvendelser fra folk, som har solgt deres parcelhus og gerne bo centralt i noget mindre, siger John Bødker, direktør i Core Property Management, der står bag ejendomsfonden Core Bolig X, som netop har købt Gråbrødre Skole af Roskilde Kommune for 60 millioner kroner.

Core Property Management er i gang med at bygge ejendomme for tre milliarder kroner i hovedstadsområdet svarende til Fingerplanen, og derfor har den gamle skolebygning i Grønnegade været interessant at erhverve.

- Roskilde er en fantastisk by med gode transportmuligheder. Vi bygger og driver udlejningsejendomme, modsat andre som bygger for at sælge. Det gør, at vi går op i kvalitet. Vi bygger lidt mindre lejligheder på 80-90 kvadratmeter, der er målrettet par og enlige i 50 plus-segmentet, siger John Bødker.

Kan genbruge meget

Core Bolig X går inden længe i dialog med Roskilde Kommune om ombygningen af Gråbrødre Skole, der er erklæret bevaringsværdig.

Lokalplanen for området gør det muligt for den nye ejer at etablere cirka 4500 kvadratmeter boliger, men fastlægger også, at bebyggelse fra før 1960 skal bevares. Arkitektonisk værdifulde facader og bygningsdetaljer skal bevares, og ny bebyggelse skal føje sig ind i den eksisterende byarkitektur. Bymidtens træer, belægninger og byinventar skal også sikres.

- Idéen er, at den største del af den nye bebyggelse skal være en tredje fløj til skolen. På den måde kan vi videreføre skolens gård og skabe et rum, der bliver friareal til boligerne. De gamle træer i området skal så vidt muligt bevares. Bevaringen af skolen kombineret med byggeriet af en ny fløj skal selvfølgelig tilføre spændende arkitektur af høj kvalitet, der passer ind i Roskildes købstadsmiljø, siger borgmester Tomas Breddam (S) i en pressemeddelelse fra Roskilde Kommune.

- Heldigvis kan vi genbruge rigtig meget af skolen. Vi har en udfordring med bunkerserne i gården, men det skal vi have talt med kommunen om. Vi vil også involvere naboerne, så de oplever færrest mulige gener, siger John Bødker om ombygningen, der forventes at være færdig i slutningen af 2022.

Udover salget af Gråbrødre Skole har Roskilde Kommune solgt byggeretterne ved Møllehusvej og Helligkorsvej 3 for 29 millioner kroner. Det giver en samlet indtægt på 89 millioner kroner.

Tilsvarende har kommunen investeret 17,5 millioner kroner, da den købte retsbygninger ved Kildegården samt 38 millioner kroner til renoveringen af Kildegårdsarealet og Kunstens hus.

arrow Beboere vil have grønne gader midt i byen
04. marts 2021 kl. 14:51 Opdateret: kl. 11:52
arrow Borgmester: Gråbrødre Skole var en lækkerbisken
04. februar 2021 kl. 11:24 Opdateret: kl. 11:24
arrow Gråbrødre Skole solgt for 60 millioner: Her er køberen
03. februar 2021 kl. 10:48 Opdateret: kl. 10:48
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk