26. maj 2019
Et nyt projekt, skal teste forskellige butikker af for at skabe et attraktivt handelsliv ved Rabalderstræde i Musicon. Her ses Rikke Nørregaard Jensen, der er en del af »Foreningen for Aktører på Musicon« og har butikken »Genskab Vintage«, hvor hun sælger vintage tøj. Foto: Hans-Jørgen Johanssen
gallery icon

Se billedserie

Et nyt projekt, skal teste forskellige butikker af for at skabe et attraktivt handelsliv ved Rabalderstræde i Musicon. Her ses Rikke Nørregaard Jensen, der er en del af »Foreningen for Aktører på Musicon« og har butikken »Genskab Vintage«, hvor hun sælger vintage tøj. Foto: Hans-Jørgen Johanssen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny butik skifter indhold hver anden måned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny butik skifter indhold hver anden måned
Roskilde - 20. oktober 2018 kl. 07:41
Af Katrine H. Kristensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fredag eftermiddag åbnede pop-up-shoppen CoLab2 i Musicon dørene op fra besøgende. Butikken er et projekt fra Musicon-sekretariatet, der skal prøve forskellige koncepter af, så der til sidst kan dannes et billede af, hvordan handelslivet i Musicon kan komme til at se ud.

arrow Læs også: Ny butik skal teste handelslivet i bydel

Butikken kommer til at blive dagligt drevet af Foreningen for Aktører på Musicon, som har overtaget Aaben Dans' tidligere administrationslokaler i Rabalderstræde 10. Butikkerne skiftes ud hver anden måned, hvor der kan testes forskellige varer og koncepter af, som skal være med til at udvikle Musicons handelsliv.

- Vi vil drive butikken som et laboratorium, hvor der bliver udforsket forskellige profiler af for at se, hvad der er behov for af butikker. Musicon har så mange spændende aktiviteter. Derfor er det også oplagt at udforske, hvordan man kan udvikle handelslivet og tilføje butikker til bydelen, siger Rikke Nørregaard Jensen, der har butikken Genskab Vintage.

I første forsøgsordning er det Rikke Nørregaard Jensen, Dina Lindgreen fra ungdomstøjmærket Be Free, Tina Sundstrup fra Formsproget, og Erik Schwarzbart, der udstiller og sælger kunstværker, som fylder lokalerne ud. De er alle medlem af Foreningen for aktører på Musicon. Det er dog ikke de klassiske varer, der bliver solgt over disken.

- Vi håber, at vores butik udvikler sig til at være en del af Musicon. Vi vil gerne vise, det skæve eksperimenterende stil frem, som Musicon forbindes med. Det er den vision, vi arbejder os i hen mod. Det kommer ikke til at fungere, at alle butikkerne bliver centeret nede i Roskilde centrum. Vi er nødt til at lave et handelsliv med et særligt twist, hvor man kan udforske anderledes typer varer, der styres af kreative iværksætter, siger Erik Schwarzbart.

- Vi kommer ikke til at sælge ting fra store kæder, der er produceret i Kina. Vi går efter varer, der har noget unikt over sig, er bæredygtigt, og som har noget historie bag sig. Jeg har for eksempel et håndplukket udvalg af vintage tøj. Jeg går efter et look med lidt kant og farver, og hvor man kan få lov til at vise sin personlighed frem. Jeg har tøj helt fra 40'erne, men der ligger mest tøj fra 1960'erne og 70'erne, der er dog også nyere ting, som sniger sig ind af og til, siger Rikke Nørregaard Jensen.

Læs mere i Dagbladet Roskilde.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk