26. februar 2021
En større del af Roskilde Sygehus skal bevares i forhold til de tidligere planer.
gallery icon

Se billedserie

En større del af Roskilde Sygehus skal bevares i forhold til de tidligere planer.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny beslutning i forretningsudvalg: Regionen bevarer mere af sygehuset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny beslutning i forretningsudvalg: Regionen bevarer mere af sygehuset
Opdateret 26. januar 2021 kl. 09:35
Roskilde - 26. januar 2021 kl. 09:00
Af Foto: Jan Partoft

Region Sjælland bevarer mere af Roskilde Sygehus end hidtil planlagt, så området med hospitals-funktioner øges med 1.500 kvm. til i alt 10.000.

Denne beslutning traf regionsrådets forretningsudvalg på sit seneste møde, og det skal nu vedtages i hele rådet. Fra Roskilde deltager her Jorun Bech (S), Gitte Simoni (DF) og Tina Boel (SF).

Regionens politiske ledelse med regionsformand Heino Knudsen (S) i spidsen skal nu forhandle med borgmester, partifællen Tomas Breddam og andre repræsentanter for Roskilde om overdragelse af de områder, hvor der ikke længere skal være sygehus.

Både Breddam og andre politikere fra Roskilde har været fremme med planer om, at der på dette område skal være et nyt lokalt sundhedscenter med både kommunale funktioner i form af efterbehandling fra sygehuset og private klinikker til f.eks. praktiserende læger, speciallæger, fysioterapeuter og andre.

Tilfreds sygehusgruppe

I det første oplæg om, hvor meget af Roskilde Sygehus som regionen vil beholde, fremgik det, at der i denne centrale del af bygningerne ved Køgevej vil være plads til mindst 300 senge. Med den nye beslutning udvides pladsen altså, men det er endnu ikke afgjort, hvor mange og hvilke funktioner som regionen i fremtiden ønsker i Roskilde.

Da det første oplæg om et kommende lokalt sygehus kom frem tidligere i 2020, blev det positivt modtaget af Roskildes Sygehusgruppe, som i årevis har kæmpet for at bevare så mange funktioner, jobs og senge som muligt ved Køgevej.

Når det nye oplæg nu giver mere plads til hospitals-funktioner, vil det derfor være en yderligere forbedring i forhold til de tidligere oplæg.

Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk