25. maj 2020
Roskilde er kommet med i appen DAC, der viser vej til arkitekturen i byen og fortæller historier om de enkelte steder og bygninger.
Roskilde er kommet med i appen DAC, der viser vej til arkitekturen i byen og fortæller historier om de enkelte steder og bygninger.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny app skal vise vej til arkitekturen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny app skal vise vej til arkitekturen
Roskilde - 19. september 2019 kl. 05:27
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vidste du, at der er 4500 huller til lyset i facaden på Energitårnet? At Sankt Ibs Kirke var feltlazaret for spanske soldater under Napoleonskrigene? Eller at dommere og personale har deres egne indgange til retslokalerne i Roskilde Ret? De historier og mange flere kan man finde i en ny gratis app-guide, som Byens Hus og VisitRoskilde har skabt sammen med Dansk Arkitektur Center (DAC) og Arkitekturløbet i Roskilde.

Appen hedder DAC og rummer også fortællinger og billeder fra København og andre steder i Danmark. Med billeder, interaktive kort og vejfinding hjælper appen med at finde de gode steder. Guiden findes på dansk og engelsk og er dermed tænkt som inspiration til at gå på opdagelse i sin egen by samtidig med, at den også er målrettet turister, der kan tage på selvorganiserede arkitekturvandringer i byen.

Appen er udviklet i forbindelse med DAC Arkitekturløb i Roskilde, der holdes søndag den 29. september med start fra Stændertorvet. Billetter kan købes her: dac.dk/oplev/begivenheder/dac-arkitekturloeb-roskilde/

Appen findes både til iPhone og Android-telefoner. Den kan downloades via dette link: onelink.to/roskilde

Udvalget for Vækst, Erhverv og Globalisering i Roskilde Kommune har bevilget penge til appen.

Nu er det igen muligt at komme på restaurant. Har du savnet at gå ud og spise?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk