19. januar 2021
Foreningen koncertkapellet på Sankt Jørgensbjerg har indsendt en ansøgning på ny til Roskilde Kommunes økonomiudvalg for at få støtte til opstarten af koncertkapellet. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Foreningen koncertkapellet på Sankt Jørgensbjerg har indsendt en ansøgning på ny til Roskilde Kommunes økonomiudvalg for at få støtte til opstarten af koncertkapellet. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny ansøgning skal vise behovet for kapel som koncertsted

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny ansøgning skal vise behovet for kapel som koncertsted
Roskilde - 09. november 2018 kl. 17:01
Af Katrine H. Kristensen

En ny ansøgning til økonomiudvalget i Roskilde Kommune skal overbevise politikerne om behovet for Koncertkapellet på Skt. Jørgensbjerg Kirkegård. I 2017 sendte Foreningen Koncertkapellet også en ansøgning, som ikke blev bevilget, men heller ikke formelt afslået, og har siden været i dialog med Roskilde Kommune.

arrow Læs også: Forening får brugsret over kapel i 30 år

Den nye ansøgning skal give endnu flere tilkendegivelser om det faktiske behov for Koncertkapellet i Roskilde.

- Vi indsender en ansøgning påny til økonomiudvalgets udviklingsmidler for at få støtte til opstarten, så vi kan gå tilbage til en stor fond og sige, at nu har vi Roskilde Kommune med på vognen, så nu ansøger vi jer om at få realiseret byggeriet. På den måde kan vi få afklaret, om vi får midlerne til at starte op i 2020, siger Hanne Tofte Jespersen, der er formand for Foreningen Koncertkapellet og komponist.

- Vi ved, at vi kan få en privat fond til at finansiere den byggemæssige tilretning af kapellet (det gamle Skt. Jørgensbjerg Kapel, red.), for det er ikke speciel dyrt. Men det kan vi kun få, hvis vi kan få en kommunal medvirken i projektet, altså hvis kommunen vil være med til at drifte og sikre opstarten, og det er det vi kæmper for, siger hun.

Foreningen Koncertkapellet mener, at der mangler et sted, der er decideret egnet til mindre intime musikoplevelser, hvor også unge musikere kan og komme og vise, hvad de arbejder med.

- Koncertkapellet kan både blive stedet for de her i Roskilde p.t. hjemløse musik- og koncertformer, altså klassisk og anden akustisk musik - og det kan blive et eksperimentarium både for udvikling af disse musikformer og formidlingen af dem. Et unikt sted, som både skabende-udøvende og publikum vil elske at komme i, fordi rummet er skabt til det at spille og synge i det - til oplevelsen af lyd, akustisk lyd med al det nærvær, det rummer. Der er ikke nogle kommuner i Danmark, som har satset på at lave sådan et sted før, så der er virkelig behov for sådan et sted i Roskilde, siger Hanne Tofte Jespersen.

arrow Puljepenge: Himmelev blev den store vinder
16. januar 2020 kl. 15:42 Opdateret: kl. 14:02
arrow Kapellet er kun til låns
22. august 2017 kl. 14:19 Opdateret: kl. 13:03
arrow Ny forening vil forvandle kapel til koncertsal
22. august 2017 kl. 12:36 Opdateret: kl. 15:24
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk