29. maj 2020
Luk Vor Frue Skole lyder det i alle de tre scenarier, som konsulentvirksomheden KLK har opstillet i sin analyse af skoleområdet i Roskilde Kommune. Om politikerne i byrådet vælger at følge rådet, er dog ikke sikkert. Foto: Lars Ahn Pedersen
Luk Vor Frue Skole lyder det i alle de tre scenarier, som konsulentvirksomheden KLK har opstillet i sin analyse af skoleområdet i Roskilde Kommune. Om politikerne i byrådet vælger at følge rådet, er dog ikke sikkert. Foto: Lars Ahn Pedersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny analyse: Luk tre folkeskoler og få bedre kvalitet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny analyse: Luk tre folkeskoler og få bedre kvalitet
Roskilde - 04. august 2018 kl. 05:23
Af Lars Kimer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvordan skal kvaliteten af Roskilde Kommunes folkeskoler højnes? Det forsøger en analyse fra KLs konsulentvirksomhed KLK, som kommunen bestilte i januar, at give svaret på. Og analysen, som fredag landede på kommunens 18 folkeskoler, skal nok give heftig debat, skriver DAGBLADET Roskilde/sn.dk.

arrow Læs også: SF: Udsæt beslutning om Vor Frue Skole

Analysen kommer med tre mulige scenarier. Et scenarie foreslår, at Vor Frue Skole, Dåstrup Skole og Margretheskolen i Gundsømagle lukkes helt. Et andet scenarie vil lave ændringer i syd og nord - men vil også lukke Vor Frue Skole - og endelig vil det sidste scenarie lave fem område-skoler, så alle skoler vil opleve ændringer, også her står Vor Frue Skole til lukning.

Netop ændringer på skoleområdet får ofte de store følelser frem blandt borgerne, og borgmester Joy Mogensen (S) maner da også til besindighed.

- Vi bliver nødt til at tale om, hvordan vi højner kvaliteten af det, vi giver borgerne. Borgerne betaler den samme skat, og vi kan se, at det skoletilbud, vi giver, er af meget svingende kvalitet. Det vil jeg gerne ændre på, men det skal ske i en god debat med både skoler, lærere, bestyrelser, forældre og elever, siger hun.

Analysen viser også, at den gennemsnitlige udgift per folkeskoleelev i Roskilde Kommune ligger 7000 kroner højere end landsgennemsnittet. Kan Roskilde komme ned på landsgennemsnittet, så vil der være 65 millioner kroner at spare, viser analysen.

arrow - Ændring af støjzone er en positiv overraskelse
24. januar 2019 kl. 14:25 Opdateret: kl. 12:24
arrow Gaver fra regeringen til Roskilde
24. januar 2019 kl. 12:46 Opdateret: kl. 12:24
arrow Skoleskrump møder massiv modstand til det sidste
29. december 2018 kl. 05:04 Opdateret: kl. 15:31
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk