15. maj 2021
Mik
gallery icon

Se billedserie

Foto: Mik
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny ældrecafe åbnede med et kæmpe smil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny ældrecafe åbnede med et kæmpe smil
Roskilde - 14. november 2014 kl. 11:43
Af Lars Kimer

Bordene er dækket med hvid dug. Glassene er pudset. I indgangen bliver der givet hånd og sagt pænt goddag. Ud fra køkkenet kommer der en dejlig duft af mad, og derude vimser Hans Christian Eisen rundt og gør det sidste klar til den store premiere på Café Smil.

Menuen denne torsdag står på svensk farsbrød, ovnbagte grøntsager, sovs, en salatbar og frugt til dessert.

Al maden er lavet af råvarer, som ellers skulle have været smidt ud. Det er råvarer, som grossisterne ikke har kunnet sælge til detailbutikkerne.

- Det er typisk på grund af for kort holdbarhedsdato, men det er også, når producenten får fyldt kødboller i melbolleposerne, eller når russerne ikke vil have vores feta, og det er for dyrt for Arla at pakke det om, forklarer Ejner Jensen, formand for Frivilligcenter Roskilde, som er en af de deltagende organisationer til DAGBLADET Roskilde.

Der er 27 gæster i cafeen denne torsdag, et godt tal at starte ud på.

- Det er dejligt at få åbnet. Vi har været lang tid undervejs. Vi vil gerne op på 50-60 gæster hver torsdag, men vi kan faktisk være 100 i Ringparkens Beboerhus, siger Ejner Jensen.

Det koster 35 kroner at spise med. De bliver betalt ved ankomst, og Café Smil har åbent igen næste torsdag klokken 12 i beboerhuset.

Café Smil er et samarbejde mellem Ældre Sagen, Ældre Hjælper Ældre, Frivilligcenter Roskilde, Roskilde Ældre Motion, det boligsociale team i Boligselskabet Sjælland, Fødevarebanken og afdelingsbestyrelsen i Ringparken.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk